Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13640578 www.bgdnes.bg

Погнат за убийство на жена във Варна, мълчи!

Ивайло Павлов, който е погнат от прокуратурата за убийството на изгората си, отказва да говори. 31-годишна жена беше открита мъртва в петък. Младата дама беше в неизвестност от 1 януари, а след това полицията задържа гаджето й - 39- годишният Ивайло Павлов.

Задържаният за смъртта на варненката все още отказва да даде показания по случая.

„Възползва се от правото си да не дава показания. Това е негово право по Наказателно процесуалния кодекст”, заяви прокурор Милен Ставрев, пред "Нова телевизия".

Реклама

„Естествено това не може да бъде гледано, като отегчаващо отговорността обстоятелство само по себе си. Но дори и да беше дал обяснения, те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина”, посочи Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой. В момента се чакат другите назначени експертизи.

Жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин. На този етап ако бъде признат за виновен мъжът ще трябва да изтърпи наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Възможно е обаче присъдата да бъде и по тежка.

Все още няма яснота и дали обвиняемият и приятелката му са употребявали наркотици. Тепърва предстои да стане ясно и какви са реалните мотиви за убийството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама