Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13651125 www.bgdnes.bg

ЦСКА без нов нападател

Браян Морено също е опция за върха на атаката

ЦСКА почти сигурно ще остане без нов централен нападател за пролетния полусезон. "Червените" искаха да увеличат конкуренцията на поста, но така и не могат да намерят подходяща опция. На няколко пъти треньорът Саша Илич бе категоричен, че ще привлече нов играч само ако той може да прави разликата в мачовете. Такъв до момента не е намерен и на този етап сърбинът ще разчита на наличните футболисти.

Една от причините "червените" да не вземат на всяка цена нов нападател е възстановяването на Дауда Бамба. Котдивоарецът бе опериран и пропусна почти целия есенен полусезон, но вече е готов за игра. Бамба дори се завърна с гол при равенството 3:3 с "Шахтьор" (Караганди) в последната контрола на ЦСКА на лагера в Белек.

Реклама

Като титуляр на върха на атаката се очертава Дюкенс Назон, чийто конкурент ще бъде Бамба. Третата опция е Бисмарк Чарлз, но ганаецът почти постоянно е контузен и на него трудно може да се разчита. Като централен нападател може да действа и Браян Морено, който до момента е голмайстор на отбора в Първа лига със седем попадения.

До момента ЦСКА привлече само едно ново попълнение през зимата - норвежеца Тобиас Хайнц. "Червените" искаха още нападател и централен защитник, но най-вероятно повече трансфери няма да има. Въпреки това изпълнителният директор на "червените" Филип Филипов е убеден, че отборът ще стане шампион. "Убеден съм, че тази година ще спечелим първенството - каза Филипов пред БНТ. - Въпросът е във всеки един мач да даваме максимума от себе си. Да работим на 100 процента и отборът да бъде на нивото, което всички искаме. Когато си първи и побеждаваш, това ти дава самочувствие, увереност. Трябва да вярваш. ЦСКА е такъв клуб, в който наистина има напрежение, но това е свързано с високите цели, които тимът има винаги."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама