Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13707335 www.bgdnes.bg

Стоичков се моли за пострадалите

Навръх 57-ия си рожден ден

Футболната легенда нарече съпругата си Мариана ангел и й се поклони

57 години навършва днес голямата футболна легенда Христо Стоичков. Той има двоен повод да празнува, тъй като отбелязва и 35 години любов със съпругата си Мариана. Въпреки това Ицо не планира големи тържества извън семейството.

Камата е шокиран от унищожителното земетресение в Турция, в което загинаха хиляди. Самият той призна, че се моли за пострадалите и близките им.

Реклама

"Има дни, в които всички трябва да сведем глави и да се помолим! Всички без изключение! Аз, моето семейство и приятелите ми сме заедно с пострадалите в Турция и Сирия! Бъдете и вие с тях!!!", написа Стоичков в социалните мрежи. Неговият бивш вече зет Айкут Рамадан е турчин и Ицо има още по-специално отношение към южните ни съседи. Той дори планира да окаже и финансова помощ на засегнатите от опустошителната стихия.

Стоичков не пропусна да отбележи годишнината със своята съпруга и да й отдаде признателност публично.

"35 ГОДИНИ ЗАЕДНО! Винаги един до друг! 35 години ти си моят ангел, моята сила, моята смелост, моите успехи! Поклон за прекрасното ни семейство! Обичам те, Мариана!", бе посланието на Ицо към любимата му, която го дари с две дъщери - Михаела и Христина.

Иначе ужасяващото земетресение в Турция засегна и доста спортисти. Звездата на местния тим "Хатайспор" и бивш играч на "Челси" Кристиан Атсу бе затрупан под развалините на хотел.

"Атсу бе изваден, макар и с наранявания. Нашият спортен директор Танер Савут, за съжаление, все още е под развалините. Всички в Хатай са силно засегнати от случилото се", коментираха от клуба. Вратарят на "Малатияспор" Ахмед Еюп Тюркаслан нямаше този късмет и бе изваден мъртъв. Сред жертвите е и бившият футболен национал на Сирия Надер Джукхадар, вкарал 9 гола в 14 мача за родината си. Извадени са труповете и на трима ирански и един камерунски параолимпийци, състезаващи се в Турция.

Реклама

Увеличава се бройката на спасените волейболисти на "Малатя Метрополитън Беледиеспор". От срутения хотел са извадени вече шестима живи играчи. Притеснителното е, че няма новини за момичетата от отбора до 14-години на същия клуб, които също са под останките на сградата.

Голяма част от българските футболни отбори водиха подготовка в турските курорти, но се разминаха с ужаса, тъй като се прибраха още миналата седмица.

"Никога не съм виждал и не съм си представял такава трагедия. Не знам дали другите хора са виждали такова нещо", коментира българският футболист Страхил Попов, който играе в турския "Юмраниеспор" от Истанбул.

"Играх две години в "Хатайспор", така че имам доста познати и приятели в засегнатите райони. За радост никой от приятелите там не е пострадал. Говорих си с преводача на отбора, с когото поддържам контакт. Той ми каза, че апартаментът му е неизползваем."

Четете още

Христо Стоичков скърби за Турция
Христо Стоичков скърби за Турция

Христо Стоичков скърби за Турция

(Видео) Христо Стоичков с поздрав към българите за новата 2023 година

(Видео) Христо Стоичков с поздрав към българите за новата 2023 година

Реклама
Реклама
Реклама