Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13749892 www.bgdnes.bg

Актьорът Алек Алексиев: Бях готов да тръгна да помагам в Турция

Първото нещо, което направих след разрушителното земетресение, бе да преведа пари

"След като разбрах за опустошителното земетресение, исках да тръгна за Турция. Но осъзнах, че страната е мощна и сериозна, че трябва да осмисля каква е реалната нужда на хората на терен и да изчакам. Всеки може да отиде и да занесе вода и храна. Но дали само това е нужно, за да си полезен? Случва се доброволците понякога да пречат въпреки желанието си да помагат."

Реклама

Това каза пред "България Днес" актьорът Алек Алексиев. Екранният доктор Василев от "Откраднат живот" е един от достойните българи, втурващи се без излишен шум и помпозност да помагат на хората в ситуации на бедствия и нещастия. Както се притече в помощ на страдащите от войната в Украйна, инициира и подкрепа към тормоза над жените в Иран.

"Първото нещо, което направих след труса, бе да преведа пари", казва още Алексиев.

Докато живее в Щатите, актьорът става свидетел на много опустошителни торнада. И много добре знае колко опустошителна може да бъде природата.

"Това е нещо, върху което нямаме контрол и не зависи от никого. Затова съчувствието ни трябва да надделее над всичко останало. Нужни са бързи действия, защото жертвите се увеличават главоломно с часове и ситуацията е покъртителна. Горд съм, че толкова много българи се включиха в най-различни кампании и дариха на нуждаещите се след труса", добави още актьорът, завършил образованието си в престижен нюйорски университет.

В момента Алексиев снима документален филм, посветен на изминалата година от войната в Украйна. В него участват Елена Петрова и няколко украинки, избягали от конфликтните събития и дошли в България. Очаква се лентата да е готова за началната дата на войната - 24 февруари.

Четете още

Алек Алексиев: Нарекоха ме боклук в Деня на будителите!

Алек Алексиев: Нарекоха ме боклук в Деня на будителите!

Алек Алексиев на каравана с децата

Алек Алексиев на каравана с децата

Алек Алексиев отново отпраши за Украйна

Алек Алексиев отново отпраши за Украйна

Алек Алексиев събира пари за болници в Украйна

Алек Алексиев събира пари за болници в Украйна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама