Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14061191 www.bgdnes.bg

Братът на Ружа изпортва Дилкинска през 2021 г.

Политически елемент вижда адвокат на екстрадираната в САЩ българка

Има политически елемент в делото за екстрадицията на българката Ирина Дилкинска в САЩ. Това заяви Николай Петров, адвокат на екстрадираната българка. Той припомня, че братът на криптофараонката Ружа Игнатова е изпортил клиентката му Дилкинска пред щатските власти, но на показанията му не можело на сто процента да се вярва.

Юристът коментира, че заради международния и медиен интерес към Ружа Игнатова и измамата с криптовалута неговата клиентка е била прехвърлена в Америка, за да бъде съдена за прането на 400 млн. долара. Защитникът й уточни, че това ще е съвсем различно от делото за екстрадицията, което е продължило година и 8 месеца и е може би най-дългото подобно в България.

Реклама

Българката Ирина Дилкинска бе екстрадирана в САЩ, където има две повдигнати обвинения - за пране на пари и за измама. Дилкинска бе предадена на американските власти преди три дни. Заради обвиненията, които са й повдигнати там, тя може да получи присъда от 40 години затвор, по 20 г. за всяко престъпление.

"Ирина Дилкинска е започнала работа за Ружа Игнатова по обява за работа в сайт", съобщи още адвокатът. Петров обясни, че двете са общували помежду си, но клиентката му не е ходила никога в САЩ.

"Започва един широкомащабен процес спрямо Дилкинска. Клетвените декларации, на база на които е екстрадирана, са направени с информация, която е подадена от брата на Ружа Игнатова - Константин Игнатов, който сключи споразумение там с прокуратурата срещу даване на показания. Установи се обаче, че през 2021 г. именно Игнатов е извършил сериозно лъжесвидетелстване", добавя Петров пред медиите.

Четете още

40 г. решетки грозят адвокатката на Ружа

40 г. решетки грозят адвокатката на Ружа

Лорд Минчев представя книгата си за Ружа Игнатова

Лорд Минчев представя книгата си за Ружа Игнатова

Ортакът на Ружа Игнатова се призна за виновен

Ортакът на Ружа Игнатова се призна за виновен

Ружа Игнатова начело на нова схема?

Ружа Игнатова начело на нова схема?

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама