Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17415003 www.bgdnes.bg

Гонзо оставя Илиан Илиев в националния

Целта пред селекционера е класиране за световното в Америка през 2026

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо има пълно доверие на националния селекционер Илиан Илиев. Затова и треньорска рокада за представителния тим не се обсъжда и предвижда. Илиан запазва поста си и ще остане задълго на него независимо от резултатите. Идеята е той да води "лъвовете" в предстоящата Лига на нациите наесен, както и в световните квалификации догодина. Поставената цел пред него е класиране за мондиала през 2026 година, който ще се проведе в три страни - САЩ, Канада и Мексико.

47-годишният Георги Иванов бе технически директор на БФС през миналата есен, когато Илиев бе поканен да замени предсрочно освободения селекционер Младен Кръстаич. Въпреки рокадата във властта на футбола промени на спортно-техническо ниво в националния отбор няма да се правят. Самият Гонзо обяви, че ще развърти метлата и ще има голяма чистка на всички нива в администрацията на БФС. Той вече разкри публично намеренията си да освободи двамата досегашни вицепрезиденти на централата Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и доскоро временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, който бе един от кандидатите на конгреса. 

Реклама

"Трябват ни предимно млади хора с нови идеи, които са гладни за успехи. Така само ще постигнем плановете си. Искаше ми се да работя с екипа на Бербатов и да имаме един техен представител в изпълкома, защото можеха да допринесат много", коментира Иванов.

Вчера Илиан Илиев изведе националите за първа тренировка на базата в Бояна. Тимът ни се готви за международния приятелски турнир FIFA Series в Баку. Този петък, 22 март от 13 часа "лъвовете" се изправят за първи път в историята срещу африканския тим на Танзания, а 3 дни по-късно е мачът с домакините от Азербайджан. Българският национален отбор ще отпътува към Близкия изток днес с полет от летище София в 13:30 часа.

Илиан Илиев пое националите в началото на ноември миналата година. Той записа две престижни равенства в групата на европейските квалификации, където бяхме безнадеждно изостанали. Първо извъртяхме 2:2 с Унгария по време на кървавите протести около Националния стадион "Васил Левски". Три дни по-късно повторихме същия резултат и при гостуването си на Сърбия. И двата съперника намериха място на европейското първенство в Германия идното лято. Илиев води паралелно и "Черно море" във вътрешното първенство до края на сезона, след което ще концентрира усилията си единствено върху националния тим.

Четете още

(СНИМКИ) Националите по футбол тренират за мача със СТРАШИЛИЩЕТО Танзания

(СНИМКИ) Националите по футбол тренират за мача със СТРАШИЛИЩЕТО Танзания

"Гонзо, к*рво!", ехти на Националния стадион

"Гонзо, к*рво!", ехти на Националния стадион

СЕЧ! Гонзо прави чистка в БФС! Маха Лечков, Костадинов и Касабов

СЕЧ! Гонзо прави чистка в БФС! Маха Лечков, Костадинов и Касабов

НАХЛУХА в дома на Боби Михайлов! Подозират сплашване

НАХЛУХА в дома на Боби Михайлов! Подозират сплашване

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама