Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17600270 www.bgdnes.bg

Гала сама си тори градинката, ръси мулч (ВИДЕО)

Водещата на "На кафе" всеки уикенд е на вилата си край яз. "Искър", не ще да наема озеленител

Гала, каква ти е градинката? Цветна!

Определено популярната телевизионна водеща се справя страхотно със своята зелена леха край луксозната си вила. За това свидетелстват комшии на родената през 1967 година Гала Пенева. Тя и нейният партньор Стефан Николов си построиха къща в местността Щъркелово гнездо край язовир "Искър".

Реклама

Очевидци споделят, че водещата на сутрешното развлекателно предаване "На кафе" по Нова телевизия не пропуска уикенд, без да се качи до вилата. Въпреки тежката работна седмица през съботите и неделите Гала запретва ръкави и започва да се грижи за цветната си градина. Изрично е държала да го прави сама, а да не наема частен озеленител за огромния си двор. Гала нахлузва работни ръкавици, след което плеви, полива и тори. През последния уикенд хубавицата се отдаде на процеса мулчиране, а Стефан дори показа видео.

"Продължава творческият процес. Това какво е сега, мулч?", пита заинтересовано той своята половинка. "Мулч, да, виж какъв е хубав", отвръща Гала, докато клечи край лехата. Мулчирането е широко разпространена практика в земеделието и представлява покриване на горния почвен слой с мулч. Той съдържа листа, дървени стърготини, пясък, хартия и др. Мулчирането подпомага създаването на най-добрата почва, с добра структура за чудесна реколта в зеленчуковата градина и прекрасни цветя. 

Голяма част от двора на Гала е с райграс. За зелената морава отговаря Стефан, който има последен модел електрическа косачка. Когато остане време, влюбените се отдават на офроуд в планината или на разходка по брега край водата.

Родената в град Плевен водеща показа как се наслаждава на изгрева над най-големия язовир в България. "Красивите ми сутрешни гледки", написа Гала в инстаграм.

Е, все пак семейната идилия понякога е развалена от някои непредвидени натрапници, като слепи кучета или змии, които се въдят в района. Проблем се оказва и все още лошият неасфалтиран път до имението на Гала и мъжа й.

Четете още

Гала ходи въоръжена, винаги носи нож

Гала ходи въоръжена, винаги носи нож

Гала учи езика на глухонемите

Гала учи езика на глухонемите

Реклама
Реклама
Реклама