Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17757462 www.bgdnes.bg

Внучката на Симеон II Мафалда се оказа кулинар, майстор е на...

  • Хубавицата грейна на кориците на испанското издание 
  • Щерката на принц Кирил е поп певица, стяга международно турне

29-годишната поп певица Она Мафалда и първородната внучка на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, готви паста.

Реклама

За кулинарните си умения българската принцеса Мафалда-Сесилия фон Скакскобургготска, която е с британски паспорт и живее в Мадрид, разказа преди дни самата тя в интервю за испанското списание La Vanguardia.

Красавицата е дъщеря от брака на принц Кирил Преславски с испанската аристократка Росарио Надал. Хубавицата грейна на кориците на испанското издание, пред което се похвали, че стяга и турне тази година. Дали ще включи и България в своята музикална обиколка, не става ясно от нейните думи.

Мафалда е родена през 1994 г. в Лондон, където израства. От ранна детска възраст принцесата на Кобургготите се увлича по музика, а когато е 14-годишна, започва да пише текстове на песни, което занимание упражнява и до днес. На 16 години Мафалда заминава да учи в бостънския музикален колеж "Бъркли".

Стартът на кариерата й е през 2016 г., когато принцесата се качва да пее на модния подиум на шоуто на дизайнера Валентино. Пищното събитие се провежда на Атинската ривиера в южната ни съседка в елитен клуб.

За никого не е тайна, че майката на Мафалда - Росарио, която бе топ модел през 90-те години на миналия век, е някогашната муза и близка приятелка на дизайнера. Преди развода на Кирил Преславски и Росарио през 2009 г., когато Мафалда е дете, семейство често гостува на мегаяхтата на италианеца в Средиземноморието.

Реклама

През 2019 г. талантливата внучка на Симеон Втори пя на сцената на модната седмица в Ню Йорк и получи покана да изнесе турне в Италия същата година.

Преди 2 г. принцесата сключи брак с британския финансист от ливански произход Марк Абуслейман. На пищна церемония в родния град на майка й Росарио - Палма де Майорка, гостуваха гръцките принцеси Алексия и Мария-Олимпия, като на сватбата на втората през 1999 г. 5-годишната Мафалда стана нейна шаферка.

Певицата със синя кръв среща любовта на живота си в Бостън, а тогава Марк е студент в Харвард. По време на ковид пандемията младото семейство решава да напусне Ню Йорк и да се премести да живее в Мадрид. Мафалда е далечна роднина по бащина линия на бъдещия престолонаследник на Британската империя и принц на Уелс - Уилям, защото дядо й Симеон Сакскобургоготски е четвърти братовчед на покойния британски крал Джоржд VI, дядо на настоящия престолонаследник на Великобритания - Чарлз III.

Четете още

Внучката на цар Симеон II - Мафалда пее пред пълен стадион

Внучката на цар Симеон II - Мафалда пее пред пълен стадион

Внучката на Симеон II пуска нов албум, Мафалда пее за много близък човек

Внучката на Симеон II пуска нов албум, Мафалда пее за много близък човек

Реклама
Реклама
Реклама