Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17764494 www.bgdnes.bg

Карлос Насар след рекордите: Имам сила за още!

Карлос Насар обяви, че има сила за още по-големи постижения след двата неофициални световни рекорда, които постави в решителния кръг на Германската бундеслига. Той вдигна 226 кг в изтласкването, което е с три повече от неговото върхово постижение. Още по-впечатляващ беше двубоят от 401 кг, който с 5 кг повече от настоящия рекорд.

„Можеше и още – коментира ексклузивно за "Спортната джунгла" Карлос Насар няколко часа след невероятното състезание. – Имам сила!"

Реклама

Българският щангист направи поредно невероятно състезание. Той записа два сполучливи опита в изхвърлянето (170 и 175 кг). След това опита да вдигне над световния рекорд, като заложи 183 кг, но с малко не успя.

Още по-интересно стана във второто движение. Насар премина мощно през 210 и 220 кг, преди да поиска 226 кг и да ги закове.

„Тежичко беше – добави Карлос Насар за Спортната джунгла. – Наложи ми се да ги вдигна. Иначе нашият отбор щеше да загуби."

С невероятното постижение на Карлос Насар и стабилното вдигане на Божидар Андреев (150+190 кг за двубой от 340 кг), водени от топ треньора Пламен Братойчев, тимът на „Хайншайм" победи „Атлетеншмиеде" (Киел) и SV 90 „Графенрода". Успехът класира отбора за Първа Бундеслига, а постижението на Карлос беше ключово.

„Влязохме окончателно в Първа Бундеслига – потвърди Карлос Насар. – Можех и 183 да вдигна в изхвърлянето. Закачих ги. Пет секунди се борех с тях. За малко да успея. Бях малко по-бавен. Много състезания и пътувания се натрупаха. Не мога да тренирам като хората."

Постиженията на Карлос Насар няма да се броят за рекорди, защото в състезанията от Бундеслигата няма категории, а точките се дават спрямо личното тегло на щангистите.

„Освен това бях и с килограм отгоре на категорията", обясни Карлос Насар. Това беше последно състезание за таланта преди олимпийските игри в Париж.

Четете още

Насар: Ще счупя световния рекорд в Париж

Насар: Ще счупя световния рекорд в Париж

Нов голям успех за Карлос Насар!

Нов голям успех за Карлос Насар!

Реклама
Реклама
Реклама