Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17787560 www.bgdnes.bg

ПЪЛЕН ХАОС! Интернет ИЗБУХНА заради новата маркировка на бул. "Витоша"

Реакциите на столичани са на двата полюса, но най-масово е объркването как точно да подходят шофьорите

"На практика се получава постоянен конфликт между маневриращи за паркиране от еднaта страна по посока на движението в една лента. После идващите от левия завой от Патриарха в една лента с места за паркиране на обратно на посоката за движение. Всеки влизащ или излизащ от паркомясто ще трябва да направят маневра за косо паркиране като задължително навлязат в лентата за насрещно движение и се създават множество конфликтни точки. Вместо да решиш един проблем създаваш още 100. Това е подхода на СС ! Честит ви бул. паркинг Витоша", пише потребител в групата „Забелязано в София".

Реклама

„Трафикът ще се оправи, когато улиците са АД за шофьорите и РАЙ за всички останали", коментира друг потребител под снимката.

Друг отбелязва, че иначе широкият бул. „Витоша", с новото разпределение за паркиране и новата велосипедна алея, драстично се смалява. „Като цяло широк булевард да го направиш на квартална уличка... Пълно безумие", пише той.

„Вчера минах. Може и тези отляво да паркират вдясно, но най-вече тези отдясно перфектно паркират вляво. Не е ясно защо, но е така", пише друг потребител.

„Циркът с паркирането ще е пълен. То ще са едни псувни, че искаш да паркираш, а този отзад ти се е набил в бронята, ще са едни бибитки, едно чудо. Дано не съм прав, но знаем масовия български манталитет на шофиране", пише друг потребител.

Други, които одобряват новата маркировка, призовават останалите шофьори да се научат да управляват автомобил. „Сериозно ли ви се налага да навлезете в лентата за насрещно движение, за да паркирате в обозначените места? Площад да ви се осигури за тая маневра? Полигон?", пита възмутен софийски гражданин.

Мислете с тия глави. Паркиране назад – излизането е по-лесно и безопасно", пише друг.

Междувременно от страницата „Транспорт за София" публикуваха в социалните мрежи, че при подобно паркиране всички маневри се извършват с максимална видимост.

Четете още

Хиляди тръгват към Гърция, но внимание: Транспортна стачка, и фериботите до островите спират на 1 май

Хиляди тръгват към Гърция, но внимание: Транспортна стачка, и фериботите до островите спират на 1 май

Летецът Христо Топракчиев е първата жертва на авиацията

Летецът Христо Топракчиев е първата жертва на авиацията

Реклама
Реклама
Реклама