Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/17791295 www.bgdnes.bg

Скелети без крайници открити пред къща на Гьоринг

Археолози откриха скелетите на петима души без ръце и крака в бивша нацистка военна база в Полша, съобщава Си Ен Ен.

Изследователите попаднаха на страната находка, докато изучаваха нацистки команден център, известен като „Вълчата бърлога" в Герлоз. Те са уведомили местните власти и са получили разрешение за извършването на допълнителни разкопки.

Реклама

Скелетите са принадлежали на трима възрастни, тийнейджър и новородено бебе, се казва в изявлението на фондация „Летебра", базирана в полския град Гданск.

Петте тела са били подредени едно до друго, обърнати в една и съща посока. Скелетните фрагменти са открити пред къща, за която се знае, че е била обитавана от нацисткия командир Херман Гьоринг.

Той е бил пилот през Първата световна война, но след това свата един от най-могъщите нацистки лидери по време на Втората световна война.

Покрай скелетите без ръце и крака археолозите открили изгорели дъски и останки от канализационна инфраструктура, но няма следи от дрехи.

Адриана Костржева, член на борда на директорите на фондацията, разказва пред Си Ен Ен, че екипът първоначално е помислил, че разкопава стара баня заради откритите тръби. След това обаче са попаднали на пепел и изгорял ключ. Едва накрая са видели фрагмента от единия череп.

„Беше много изненадващо", обяснява Адриана Костржева.
Фондацията чака да чуе резултатите от полицейско разследване на останките, защото все още има много въпроси, които остават без отговор.

„Има много теории за липсата на ръце и крака. В момента е много трудно да се даде един отговор на този въпрос", пояснява още Адриана Костржева.

Важна следваща стъпка е да се установи възрастта на останките чрез радиовъглеродно датиране.

Четете още

Мечка с медал от Гьоринг надживя комунизма
Мечка с медал от Гьоринг надживя комунизма

Мечка с медал от Гьоринг надживя комунизма

Чорапи, вратовръзка и рентгенова снимка на Хитлер отиват на търг

Чорапи, вратовръзка и рентгенова снимка на Хитлер отиват на търг

Реклама
Реклама
Реклама