Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17795249 www.bgdnes.bg

Димитър Пенев с родата в Мировяне на две агнета

Болят ме ставите от дъжда, но Доцента ме спасява

"В Мировяне ще посрещнем на голяма софра великденските празници. Вече съм се приготвил с много храна. Е, сега не гледам животинки. Гледах си кокошки, зайци и пъдпъдъци, но внучката и зетят ми ме навиха да си направим басейн и така спрях с животните. Дворът ни вече е европейски." Така се пошегува треньор номер 1 на републиката Димитър Пенев. Той ще събере цялата рода на две агнета, които вече са поръчани.

"Единственото, което ме притеснява, е, че ме болят костите в това дъждовно време. Но се мажа с една паста, дето ми я е дал Доцента, моя приятел - Христо Запрянов. Той е на 80 години, но слушам съветите му, а ръцете му са златни", с усмивка споделя Пената. И на 78 години той все още е пъргав и не спира да работи по двора. "Ходя 10 000 крачки на ден. На телефона си ги гледам, пак по съвет на Доцента", смее се Стратега. Треньорът на века продължава да взима пенсия от 900 лева, но не се оплаква. "Не са добри работите не само за възрастните хора, а и с младите. На тази държава й трябва човек водач, който да сплотява, да обединява, защото с тези високи цени как ще се оправят хората, особено пенсионерите като мен", пита Пената, който преди време ни сподели, че най-тъжно му е от намръщените хора по улиците.

Реклама

"Малка страна сме, сами трябва да се оправяме, а не само да плачем за помощ. Не може само да чакаме на държавата. Жалкото е, че селските райони загинаха. Купуваме скъпи чужди зеленчуци, а младите не влизат в градината. Искат всички в града, а то така не става", с усмивка заявява легендарният треньор Димитър Пенев.

Колкото до здравето му, Пената не смята, че трябва да занимава хората със себе си, но не може да се оплаче и от женското царство, което постоянно иска да му помага, защото "е стар".

"Всички около мен са жени. Това дъщеря, това внучки... И каквото подхвана, все някой се притичва да помага", смее се бившият национален селекционер.

Четете още

Навръх Димитровден: Пената си пожелава мацки на "Армията"

Навръх Димитровден: Пената си пожелава мацки на "Армията"

Легендата Димитър Пенев: Тук ме забравихте, но във Франция ме помнят!

Легендата Димитър Пенев: Тук ме забравихте, но във Франция ме помнят!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама