Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17871043 www.bgdnes.bg

Синът на Здравка Евтимова се върна от Германия, заживя на село

Щастливата баба се радва на шестте внуци, обича всички да са заедно

"Моят син Васил живя 16 години в Германия. Запази работата си за немската компания като програмист, в която работеше, но се върна у нас и сега е повече от щастлив. Влюби се в село Сърнево, до Стара Загора. Купиха си къща с голям двор. Обича земята. Малката ми снаха също споделя тази обич. И аз съм щастлива за тях."

Това казва голямата писателка Здравка Евтимова, която се радва на пълно семейно щастие с три деца и шест внуци.

Реклама

"Видяхме къщата и мястото, прекрасно е", споделя Евтимова.

Здравка има три деца. Първото е 40-годишният Иван, който е лекар в немска психиатрична болница, женен е за българка и има син и дъщеря - Лазар, Георги и Мила. След него се ражда Васил, който има син Теодор, а третото й дете е дъщерята й Нели.

"Тя намери щастието в детска градина в Перник. Завърши финанси, но не е нейното. Знам как с радост отива на работа. По един час ми разказва какви компютърни игри работят с дечицата, как им пуска валсове, как знаят за Шостакович и Вивалди. Обича децата, макар че е строга с двете си дъщеря - Мария на 10 и София на 6 години.

"Най-обичам, когато всички дечица са при мен. Настава голяма веселба, а аз се опитвам да отговарям на всичките им въпроси, които са кой от кой по-интересни и замислящи", смее се писателката.

Евтимова е категорична, че освен родителите и обществото трябва да възпитават младите хора.

"Хората тълкуват погрешно свободата, в която се раждат. Свободата означава отговорност, не само възможност", споделя писателката.

Наскоро Здравка Евтимова издаде поредната си нова книга - "Луничави разкази". Тя съдържа двадесет истории, писани през последните три години.

През януари писателката стана първата носителка на новоучредена американска награда за фантастика, съобщи издателството Starship Sloane Publishing. Признанието носи името на американския учен, писател, изобретател и лингвист Томас О'Конър Слоун.

Четете още

Писателката Здравка Евтимова: Случаят "Дебора" е като вирус

Писателката Здравка Евтимова: Случаят "Дебора" е като вирус

Писателката Здравка Евтимова: Мутрата е човек, който не е развил таланта си

Писателката Здравка Евтимова: Мутрата е човек, който не е развил таланта си

Реклама