Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4588458 www.bgdnes.bg

Дядо на война с извънземни

Иво АНГЕЛОВ

Дядо на 90 години от пловдивското Момино село се стяга за тежка битка с... извънземни. На възрастния мъж му писнало от атаките на пришълците в двора му и затова се стяга за война, разказаха с усмивка пред "България Днес" негови съселяни.
Рангел Попчев многократно се е оплаквал пред съседите си, че извънземните идват при него, но никой не вярва на историите му.

"Много пъти съм ги срещал, но няма как да го докажа. Каня съседите да дойдат някоя вечер, за да ги видят, а те обещават и не идват. Викал съм Рангел, Къньо и Таньо, но и те не стъпват. Казвал съм и на предишния квартален полицай в селото Тихомир. Той обещаваше, че ще дойде, но така и не го стори", разказа пред местните медии бай Рангел.

Реклама

По негови думи пришълците пристигали в сутрешните часове. Не били зелени и с антенки на главите, както масово ги изобразявали, а по-скоро на външен вид приличали на хора. Гостите от друга вселена били много дисциплинирани и винаги се движили във военно формирование. Най-често били 16 на брой.

"Една сутрин излязох от стаята и им викам: "Кажете бе, момчета, какво искате, защо сте дошли?" А те мълчат и само кимат с глава. Аз се уплаших, имам един стар пистолет, взех го и седнах на стола, защото ме болят краката. Викам им: "А минете от градината навътре в къщата, а съм ви гръмнал! Май се уплашиха, защото бързо-бързо избягаха по покривите", допълни 90-годишният мъж.

Той признава, че извънземните не му правят поразии, но много се притеснява от присъствието им. Затова и се е амбицирал да се бори докрай с тях, докато не ги пропъди окончателно. Бай Рангел не е ясно с каква цел точно пристигат в Момино село, но предполага, че може да проучват района и да се подготвят за бъдещо нападение. Затова и той често държи пистолета до себе си - да е подготвен.

Съселяните го бъзикат

Жителите на Момино село не приемат на сериозно разказите на дядо Рангел.
Те дори се шегуват, че изпаренията от старите уранови мини край населеното място може да са промили съзнанието на мъжа и той да халюцинира. Съседите му споделят, че възрастния човек живее сам и затова може да търси да привлече внимание към себе си. Дядото обаче е категоричен, че ще продължава да информира местната власт и полицията за нашествията на извънземните, докато бъдат взети някакви мерки.
Попчев цял живот е бил механизатор, механик в стопанския двор, комбайнер и дори председател на профсъюза в Момино село. Близки и роднини често идвали на гости, за да го наглеждат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама