Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6275062 www.bgdnes.bg

Милионерка облича първата дама

Майката на депутата Антони Тренчев се грижи за Десислава Радева

Надя Панкова

Бизнес дама с компания за милиони и десни политически възгледи се грижи за стила на първата дама Десислава Радева. Това установи проверка на "България Днес", след като президентшата благодари публично за визията си в Брюксел на бизнес дамата Илияна Алипиева.


"Невена, Павлина, Илияна, момичета, благодаря ви от сърце за безрезервната подкрепа, неизчерпаемата енергия и безспорния професионализъм! Невероятни сте!", написа в социалните мрежи първата дама. Илияна, както я нарича на галено Радева, е не коя да е, а една от най-успешните бизнес дами у нас. Вносителка е на модни марки като "Фурла", "Дзеня", "Ланвин", "Баленсиага" и "Живанши". С коментара на Радева Алипиева официално бе представена от нея като част от екипа, на който първата дама се доверява за новия си стил. А той определено претърпя катарзис от изборната нощ до сега, смятат модни критици.

Реклама


Парадокс или не, но Алипиева е стилист на съпругата на издигнатия от БСП президент Румен Радев, а същевременно е член на дясна партия и майка на реформатора Антони Тренчев. Като част от партията на Меглена Кунева "България на гражданите" Тренчев влезе като депутат от "Реформаторски блок". Майка му също не е далеч от партийните дела, показа проверка на "България Днес" в отчетите на партията. На дясната формация Алипиева е дала едно от най-солидните дарения - близо 10 хиляди лева наведнъж. Но никога не се е стремяла да участва активно в политиката, тъй като бизнесът й е достатъчен. От 15 години разработва вноса на класна мода у нас и въпреки че е подпомогнала партията, от която стана депутат синът й, то е била единствено наблюдател на изборите от страна на формацията.


Заради марките, които внася Алипиева, отново се заговори, че първата дама дължи напълно променения си стил на традицията, че дойде ли червен държавник на "Дондуков" 2, протоколът рязко спира да се интересува от българските модни марки. Така преди време държавният глава Георги Първанов тръбеше, че се облича само от български производители, докато не бе изловен с костюм на "Дзеня" по поръчка. Впоследствие се оказа, че италианската модна къща е любима на експрезидента.

За да обори слуховете, Десислава Радева облече зашеметяваща рокля на българската дизайнерка Невена Николова, която твори в Лондон, и с нея обра точките на съвета на лидерите в Брюксел, като засенчи френската първа дама Бриджит Макрон и блесна наравно с Мелания Тръмп. Невена обаче няма как да облича за постоянно първата дама, тъй като, освен че работи в британската столица, то един неин модел се движи в рамките на сума от над 6000 лв., разказват още модисти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама