Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6948257 www.bgdnes.bg

Българската Анджелина Джоли от Лас Вегас: Нямам гадже!

Цветелина Йорданова е една от най-красивите българки, които живеят в САЩ. Красавицата емигрира преди седем години в търсене на своята мечта. Тя избира Лас Вегас за свой втори дом. Започва наново. Второто място от конкурса „Мис Пловдив“, участието в „Мис България“ и приза Мис "24 часа" остават само спомен на фона на ежедневната битка за оцеляване.

Специално за читателите на "България Днес" чаровната пловдивчанка разказа своите приключения в Страната на неограничените възможности.

Реклама

- Цветелина, как се озова една красива българка като вас в Лас Вегас?

- Заминах 2011-а през лятото на студентска бригада. Идеята беше да попътувам, да науча езика по-добре и да видя Америка. Стана ми интересно и останах вече седем години. В България се занимавах с моделство и модерен балет. В Лас Вегас беше най-лесно да намеря работа. Започнах да снимам по реклами, ревюта и фотосесии. Успоредно бях танцьорка по ресторанти, дискотеки и басейни. Работих заедно с диджеи като Тиесто и Калвин Харис. Във Вегас има доста известни шоута, които ангажират балерини и танцьорки като нас.

- На тези партита срещахте ли известни личности и звезди?

- Много от тях идваха да празнуват рождени дни и годежи из клубовете. Ние им поднасяхме торта или правехме някакво специално представление. Ким Кардашиян и цялата им фамилия идваше няколко поредни години. Беше заедно с Кание Уест. Тук беше и нейната сестра. Правели сме купони на Нели, Бруно Марс, Снуп Дог, Бъста Раймс, Жерар Пике, Месут Юзил. Никол Шерцингер си празнува един рожден ден при нас. С Пъф Деди имахме заедно участие на "Хелоуин". Промотирахме неговата компания за текила и водка. През тази година бях поканена на семейно парти в една къща, за да гледаме "Супербоул". Запознах се с един бивш американски футболист. Беше много внимателен. Даже се снимах с него. Когато си тръгнах, се оказа О'Джей Симпсън.

- Наистина ли е толкова провокативна Ким Кардашиян на живо?

- Доста е провокативна. Където и да излезе, винаги е в центъра на вниманието. На живо е също толкова красива, както и по телевизията. Хората в САЩ изпадат в истерия, когато видят Кардашиян. Канят я заради нейното присъствие. Прави пари, когато гостува по клубовете. Дори на сън банковата й сметка се пълни.

- Колко трудно ви беше през първата година далеч от България?

- Не беше лесно. Не можех да се прибирам две години в родината, защото течеше процес по изкарване на документи. Мъчно ми беше за близките и приятелите. Освен това пристигнах в САЩ с един куфар летни дрехи. Оказа се, че зимата във Вегас е доста студена. Имаше моменти, в които купувах дрехи с огромни намаления. Броях си стотинките. Сега вече не гледам цените, защото всичко се разви добре за мен и се прибирам поне два пъти в годината. В един период бях без автомобил. Градският транспорт в града не е развит. Такситата не идват до жилищната част, а само обикалят из центъра. Смятат, че ние си имаме коли. Вървяла съм пеша. Веднъж дори полицейски автомобил ме закара.

- Откъде тръгна прякорът българската Анджелина Джоли?

- Беше отдавна. Вече дори не го използват за мен. Много често са ми казвали, че приличам на Джоли. Освен това са ме оприличавали на Мила Кунис. Сравнението тръгна от „Мис Пловдив“ 2007-а. Там станах втора. Журналист ме кръсти пловдивската Анджелина Джоли. После на конкурса „Мис България“ продължиха да ме наричат по този начин. В Лас Вегас участвах на живо в местната телевизия Фокс 5. Бях модел на булчински коли, а водещата каза в ефир - "Забелязвате ли, че тя прилича на Анджелина Джоли?".

Реклама

- Много момичета мечтаят да пробият в Холивуд. Вие пробвали ли сте се?

- Искало ми се е, но там е много трудно. Самите американци не могат да се вредят за кастингите, а какво остава за такива като нас. Необходимо е да имаш правилните връзки. Бях се концентрирала повече върху оцеляването във Вегас. Най-важното беше да има къде да спя, отколкото дали да се снимам във филми.

- Българският кечист Русев, който също е от Пловдив, е спал в своя автомобил, докато пробива. На вас налагало ли ви се е?

- Доста често, защото на втората или третата година записах да уча туризъм в местния колеж във Вегас. Нямах време да се прибирам до нас. Между класовете лягах в колата за по час. Познато им е. Това е неизбежна тактика.

- Благой Иванов-Багата живее в Лас Вегас. Познавате ли се с него и поддържате ли връзка с българската общност?

- Познаваме се, но не сме близки приятели с Благой. Имам български познати във Вегас и Лос Анджелис, но не са толкова много. Повечето ми приятелки са американки. Дори наскоро ходих на сватба на една от тях в Хаваи. Доста от приятелите ми са в България. Затова гледам да се прибирам колкото се може по-често.

- Променят ли се българите, когато отидат в САЩ?

- Няма как да не се промениш. Трябва да се адаптираш, за да оцелееш. Ако дойдеш със стария манталитет, няма как да се получи. Американците са адски различни от нас.

- Кои мъже са по-готини - българите или американците?

- Винаги съм харесвала повече европейците. Американците не ми се нравят толкова. Българите са си наши и си ги харесваме. Галантността при тях малко бяга, макар да не може да поставяме всички под един знаменател.

- Да не би да имате някое гадже европеец?

- Нямам половинка за момента. Сама съм, защото съм обвързана доста с пътувания. Малко ми е по-трудно с връзките. По-рядко се занимавам с моделството, а от година приключих с танците. Занимавам се с директни продажби на технологии за грижи за кожата, както и скъпа козметика срещу стареенето. Презентирам на изложения из цяла Америка.

- Как си представяте вашето бъдеще след няколко години?

- В главата ми се въртят най-различни идеи. Хрумват ми, докато обикалям на различни места и виждам какво трябва да се направи. Още не съм се захванала с нещо конкретно. Може да е внос на продукти от САЩ към България, но всичко е свързано с финанси.

- Как гледат американците на българите?

- Не съм забелязала някакво лошо отношение или пренебрежение поне в Западната част. Дори се опитват да изговарят цялото ми име, което им е трудно. Дала съм им жокер да ме наричат само Лина.

- Когато се връщате в България, какво ви прави впечатление?

- Иска ми се икономиката да се вдигне, за да може повечето от нас да се приберат и да си бъдем с близките, семейството и приятелите. Получава се обратното. Всички бягат заради борбата за оцеляване. Ако имах по-добра възможност, вероятно щях да остана в България. Хората трябва да са малко по-отворени и да не съдят чак толкова останалите. Има го онзи манталитет на завист - защо този изглежда по-добре или е по-заможен. Не ми харесва клюкарството. Хората не гледат собствения си живот, а чуждия. Като обслужване не е лошо да се оправят нещата. Най-стряскащо първо впечатление ми направи, че по магистрала "Тракия" няма никакви лампи. Вероятно това ми прави впечатление, защото идвам от най-светещия град в света.

- Ако Бойко Борисов прочете това интервю, може да започне монтиране на лампи по магистралата.

- Дори и самите светофари в България са невидими заради клони на дървета. Могат да се поставят други, там където не е регулирано движението, за да се избегнат пътни произшествия. Същото важи и за пътните знаци. Не е лошо и това да се оправи.

Реклама
Реклама
Реклама