Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7112452 www.bgdnes.bg

Двукратният шампион с "Лудогорец" Голубович: Митрев е Буфон спрямо Полачек

Двукратният шампион на България с "Лудогорец" и настоящ футболен мениджър Урош Голубович обяви, че вратарят Мартин Полачек не е за "Левски". Словашкият страж сбърка фатално при първия гол за "орлите" в голямото дерби на 12-ия кръг. Разградчани победиха с 2:1 и изместиха "сините" от върха в класирането.

"Бях сигурен в успеха на "Лудогорец", защото през цялата седмица четох как "Левски" ще бие - сподели Голубович пред "България Днес". - С това вкараха напрежение върху "сините". А и този Полачек е слаб вратар. Божидар Митрев е Буфон пред него. Аз го следя от три години. Тогава беше в "Заглебие" (Любин). В клуба му търсиха заместник година и половина. Работя със "Заглебие" като мениджър и затова знам. В България коментираха неговите габарити, височина и липса на мазнини. Това е важно, но момчето не е за "Левски". Със своите два метра височина е много слаб при центрирания."

Реклама

Сърбинът има око за добри вратари. Той бе мениджър на сънародника си Боян Йоргачевич, за когото феновете на "Левски" още тъжат. Любимецът на сектор "Б" прекрати кариерата си миналата есен, след като се оказа излишен. Йоргачевич предпочете да окачи ръкавиците, вместо да играе за друг отбор.

Полачек пристигна на "Герена" това лято по искане на бившия треньор Делио Роси. Той замести на вратата капитана Божидар Митрев, който изпадна в криза. Тя е по-скоро от психологическо естество. Дойде след няколко грешки, които доведоха до иронични викове на феновете по негов адрес. Върхът беше в реванша с "Вадуц", когато афектираният Митрев отказа да излезе за второто полувреме. Това доведе до дебюта на Полачек, който сбърка фатално за втория гол на тима от Лихтенщайн. Така въпреки победа с 3:2 "Левски" отпадна от Лига Европа, а Роси бе уволнен.

След идването на Славиша Стоянович словакът е титуляр въпреки грешките, които прави. Това се дължи най-вече на състоянието на Митрев.

Треньорите обсъждат Полачек да остане на пейката срещу "Верея" в петък. Ако това стане, на вратата най-вероятно ще е младокът Николай Кръстев. Той се върна "Герена", след като преотстъпването му в "Ботев" (Враца) бе прекратено. Вече беше титуляр при победата с 6:0 над "Атлетик" (Куклен) за Купата. Последната дума ще има треньорът на вратарите Валентин Захариев.

"Загубихме мача през първото полувреме с две наши грешки - обяви Стоянович. - Качествен отбор като "Лудогорец" се възползва. Дойдохме да играем футбол, направихме го нелошо, но допуснахме две грешки! През второто полувреме показахме друго лице. Вкарахме гол, после ударихме греда, имахме още 2-3 положения. Трябва да вървим крачка по крачка. Тази загуба няма да ни се отрази. Футболистите знаят, че са играли добре."

Стоянович обясни какви са претенциите му към съдиите след последния сигнал.

Реклама

"Не мога да повярвам как ще отсъди само 3 минути продължение! Само шестте смени бяха три минути", каза "синият" треньор.

Той благодари на феновете за подкрепата в Разград. Около 2000 привърженици викаха за "сините" и изпратиха тима с аплодисменти въпреки загубата.

"Левскари, за времето, в което съм тук, разбрах едно - вие сте сърцето на този клуб и най-големият импулс, за който всеки треньор и футболист може да мечтае - обяви Стоянович. - В гостуването на "Лудогорец" за пореден път се убедих, че публиката на "Левски" е най-великата и всеотдайна в България. Искам да изкажа искрената си благодарност за това, което направихте през 90-те минути. Благодаря ви, че не спряхте да вярвате в нас, благодаря ви, че изминахте стотици километри, за да сте до нас. За мен и футболистите е чест да сме част от това голямо и силно „синьо“ семейство. Единственото, за което всички съжаляваме, е, че не ви зарадвахме с победа. Ние обаче сме с високо вдигнати глави, защото знаем, че ще сте до нас и в предстоящите битки. Още в следващите ни срещи ще дадем всичко от себе си, за да се реабилитираме и поднесем нови победи."

Реклама
Реклама
Реклама