Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7182776 www.bgdnes.bg

207 лв. пенсия за жената на Димитър Димов

Лена Левчева едва преживява, надява се на щерка си

 снимки: Антоанета ЙОТОВА

С мизерната пенсия от 207 лева едва преживява авторката на няколко поетични тома Лена Левчева, която е втората жена на автора на "Тютюн" Димитър Димов. Талантливата Лена, чиято книга за живота с трима известни българи, стана хит, се надява с днешна дата само на доходите на дъщеря си - Аве Иванова.

"Мама получава 207 лв. За Коледа ще получи 247 всъщност. Интересни времена наистина", написа в страницата си Иванова. Тя е дъщеря на третия съпруг на Лена Левчева - сценографа Георги Иванов.

Реклама

"Не ми е лесно наистина, времената за всички са трудни, но най-тежко живеят пенсионерите. Никой не се сеща за тях", споделя Лена Левчева.

Само преди година тя написа книгата "Срещи и несрещи", където разказа за живота си с трима известни българи - автора на "Тютюн", политика Венелин Коцев и сценографа Георги Иванов. Младата Лена се омъжва за ученическата си любов Венелин Коцев, който стига до поста кандидат-член на Политбюро на БКП и зам.-председател на МС, след което е приет като посланик в Италия. Вторият й съпруг е писателят Димитър Димов. Събира ги неговата Ирина от "Тютюн", за чиято роля в киноадаптацията на Кръстю Мирски по романа изпробват Лена.

Третият брак на красивата актриса е със сценографа Георги Иванов, работил по едни от най-скандалните театрални постановки на XX век. "Имам внучка, но, честно казано, все си мечтая да се реализира някъде навън. Не тук", споделя тъжно Лена Левчева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама