Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7183814 www.bgdnes.bg

Гризман обиден за "Златната топка"

Спечелих световна титла и Лига Европа, какво повече да направя, тръшка се французинът

"Златната топка" отново остана мираж за звездата на Франция и "Атлетико" (Мадрид) Антоан Гризман. Той се нареди трети в допитването за най-ценното индивидуално отличие. Новият крал на футбола очаквано стана хърватинът Лука Модрич от "Реал" (Мадрид), следван от съотборника си Кристиано Роналдо. Церемонията, организирана от "Франс Футбол", се проведе в Париж.
Гризман се обиди, че не е спечелил най-много гласове. Въпреки това той се държа джентълменски и поздрави новия носител на "Златната топка" Лука Модрич.
"Не съм разочарован. За мен е голяма чест да съм световен шампион и да съм в компанията на най-добрите. Надявам се следващия път някой от моите съотборници в "Атлетико" или националния отбор да са на мястото на Лука. През тази година спечелих световната титла и Лига Европа. Какво повече можех да направя? Не знам", ироничен беше Гризман. "Не бихте искали да сте около мен в първите два дни, след като научих, че не печеля "Златната топка", добави французинът.
Гризман вкара 4 гола и направи 2 асистенции по пътя на "петлите" към световната титла през изминалото лято. Той се разписа и във финала срещу Хърватия, спечелен с 4:2. Преди това нападателят бе точен два пъти и във финала на Лига Европа между "Атлетико" и "Олимпик" (Марсилия) (3:0). Гризи вдигна още Суперкупата на Европа след успех с дузпи над "Реал" (Мадрид).
В предишните 10 години "Златната топка" се печелеше неизменно от Лионел Меси или Кристиано Роналдо. И двамата не уважиха церемонията с присъствието си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама