Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7186008 www.bgdnes.bg

Григор: На кого му харесва да малтретира тялото си? А за мен това е удоволствие

Мога с и без пари, защото знам и двете страни на нещата. Парите са следствие, сподели в откровено интервю Григор Димитров

Решили сме с отбора да играем Ротердам и Акапулко, а не в София

С Агаси имаме много специална връзка

Ако е ужасяващо да си в топ 20, нека това да е ужасът, сподели още Григор

Абсолютно нормално и спокойно отпразнувах победата в Лондон. Цял живот работя за това нещо и когато го получиш повечето удосволствие запазваш за себе си, макар да се чувствам по-горд със себе си. Майка ми и баща ми бяха там, треньорът ми, и част от това беше "Ето, заповядайте, това беше за вас".  Беше като едно одобрение за себе си, че съм направил това. Това разказа първата ни ракета Григор Димитров в специално интервю за Би Ти Ви

Реклама

Въобще нямах време да помисля за това. Дори да спечелиш турнира в неделя, понеделник трябва да си на друг турнир и да победиш отново, коментира още тенисистът. 

Материалните награди са лесна работа, винаги са били второстепенни за мен. Имам всичко, от което се нуждая. Винаги съм бил спокоен човек. Мога с и без пари, защото знам и двете страни на нещата. Парите са следствие, каза още Григор. 

Аз съм приел това като начин на живот. Ти си пристрастен към нещо, което някога не можеш да го разбереш. На кого му харесва да малтретира тялото си всеки ден? А на мен това ми доставя удоволствие. Аз самият винаги съм искал да правя нещо, което обичам. Не го приемам като работа, а като част от себе си. Имало е моменти, когато съм искал да избягам от това нещо, но после пак се върщам. Най-важното е да зададеш въпроса "В какво съм най-добър?", а в момента аз съм най-добър в тениса. Краят на миналата година беше просто мечта. Тази година може би не играх най-добрия си тенис. Но подобрих много неща извън корта и мисля, че догодина ще ми помогнат много неща, които да ме подготвят да печеля големи турнири. Аз имах големи очаквания към себе си и исках да печеля турнири. Едно от нещата, които трябваше да променя, беше ракетата, сподели още Димитров, -  Но го направих, защото мога да си го позволя. Това, че сега съм изгубил някакви позиции изобщо няма никакво значение. 

Ако е ужасяващо да си в топ 20, нека това да е ужасът. Има много други неща извън тениса, например чувствам се по-добър като човек. Трябваше да променим някои неща в ракетата, трябваше да я сменям няколко пъти. Започваме наново, каза шампионът ни в тениса. 

С Агаси имаме много специална връзка. В тениса има много какво да помогне. Харесвам хора, с които мога да споделя нещо без да се замислям. Прекарах доста време с него тази година. Има идеи, които съвпадат с мен и играта ми. Не знаеш какво може да ти каже, каква дума и да преобърне цялата ти нагласа. Понякога самият ти не си достигаш на себе си. Аз си играя, аз удрям топката, аз решавам къде да се намирам и на себе си искаш да докажеш, че можеш да го направиш и да поддържаш тази концентрация и да го правиш повече пъти. Не съжалявам за нищо в кариерата си. Някой път трябва и да лъжеш себе си, иначе как се продължава напред?, сподели Григор. 

Решили сме с отбора да играем Ротердам и Акапулко, а не в София. Не виждам защо трябва да има толкова напрежение, ако не играя един турнир. Има неща, за които сме говорили с отбора и искаме да направим в България. Съгласували сме да направим всичко най-добро за кариерата ми. И това за момента не включва турнира в София. Единственият плюс е, че ние сме пред родна публика. Това е частен турнир. Защо да не даваме повече шанс на другите играчи, а трябва да докараме Григор Димитров?, коментира Гришо относно турнира в София.

Реклама

Аз мога да направя много други неща за България. Ако се помага, нека да се помага по правилния начин. Не съм дал разрешение за книгата за Григор Димитров. Правят си ПР на чужд гръб, добави спортистът.  

Лягам си в 22:30 часа на Нова година, когато на другия ден трябва сутринта да съм на корта, сякаш е просто пореден ден. Преди три години последно останах до 00:00 часа и си легнах, защото не можех да издържа, сподели Григор.  Не искам да мисля занапред. Започваме с много нови неща в отбора, нова настройка. Стъпка по стъпка, след мачовете ще разберем къде искаме да сме, каза още той. 

Реклама
Реклама
Реклама