Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7204136 www.bgdnes.bg

Пет години след инцидента Шумахер става

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер вече може да става от леглото и иска да играе голф, съобщават германските медии.

На 29 декември ще станат точно пет години от инцидента, при който Шумахер пострада по време на ски ваканцията си в курорта Мерибел във Френските Алпи и претърпя мозъчна травма.

Реклама

Последните информации сочат, че легендарният пилот вече не е прикован за леглото благодарение и на интензивната рехабилитация, за която семейството му праща по 50 хиляди паунда на седмица, пише The MailOnline.

Михаел Шумахер ще навърши 50 години на 3 януари.

Над него бдят освен медицинския персонал съпругата му Корина и баща му Ролф. Те не дават да се изнася информация от къщата на Женевското езеро, където лежи бившият шампион.

Заподозрян за изнесената информация сега е приятелят от детинство на Михаел, Макс Верстапен, който наскоро е бил в къщата в Гланд. Затова и Корина Шумахер му се е разсърдила, тъй като не желае да се дава каквато и да е информация.

Синът на Михаел, Мик, също се изпусна и призна, че е говорил с баща си. "Обсъдихме кариерата ми във Формула 3. Той ме посъветва да карам само за удоволствие, но аз искам да съм професионалист", каза Мик.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама