Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7243836 www.bgdnes.bg

Лошите момчета са в "Байерн"

Псуващият Франк Рибери има своите достойни предшественици

Германският гранд "Байерн" (М) винаги е имал лоши момчета в състава си. Наскоро звездата на тима Франк Рибери си позволи да псува грозно майките и бабите на своите критици в социалните мрежи. Причината за това е златната пържола на стойност 1200 евро, която той яде в Дубай. В резултат на грозните си думи французинът бе глобен от ръководството.

Рибери не за първи път си позволява хулигански прояви. Той още помни 2012 година, когато бе санкциониран с рекордните 50 хиляди евро. Тогава Белязания удари с юмрук съотборника си Ариен Робен и насини окото му. Скандалната случка се разиграва на почивката на мач с "Реал" (М). Самият Робен по-късно раздаде кроше в мутрата на съотборника си Томас Мюлер.

Реклама

Германската телевизия Sport1 вади дълъг списък с най-големите гамени, играли при "баварците".

Безспорният №1 сред тях е гениалният ексцентрик Марио Баслер. Навремето той беше одрусан с 10 000 германски марки, защото разкритикува публично тактиката на треньора Джовани Трапатони. Година по-късно Баслер трябваше да плати на клуба същата сума, защото беше спипан да танцува и пие в 4 часа сутринта в дискотека. Предния ден той бил освободен от занимания, тъй като... се чувствал зле.

Изцепките на иначе талантливия Марио нямат край. Той признава, че е играл пиян по време на финала в Шампионската лига през 1999 година срещу "Манчестър Юнайтед". Именно той открива резултата от пряк свободен удар, но накрая последва паметен обрат и "червените дяволи" бият с 2:1. Баслер разкрива, че в нощта преди мача е изпил точно 10 бири.

През ноември 1999 година Баслер участваше в сбиване в дискотека заедно с резервния вратар на баварците Свен Шойер. Мениджърът на "баварците" по онова време Ули Хьонес директно изхвърля Марио от тима.

Ефе кара пиян

През 1998 година бившият капитан на "Байерн" Щефан Ефенберг е спипан да шофира пиян. "Тигъра" Ефе обаче не спря дотук и две години по-късно участваше в сбиване в клуб, заради което олекна с 50 000 марки. Чепатият му характер не го задържа дълго време на "Олимпиащадион" и Щефан си тръгна след два сезона.

Лизаразу млати Матеус

С 10 000 марки бе одрусан бекът Бишенте Лизаразу. Той шамароса Лотар Матеус по време на тренировка. Три години по-късно дребничкият французин отново беше глобен със същата сума, защото налетя да бие сегашния треньор на мюнхенци Нико Ковач.

10 000 евро плати и Сами Куфур заради това, че насини окото на съотборника си Торстен Финк. Куриозното е, че Финк се опита да предотврати бой между тъмнокожия здравеняк и Йенс Йеремис.

Кан гуляе в дискотека

Легендарният вратар Оливер Кан си позволи нелегален купон в дискотека през 2002 година и бе глобен. Година по-късно звездата в предни позиции Михаел Балак разкритикува наставника Отмар Хитцфелд публично и заплати 25 000 евро. С 10 000 евро заради коментари по адрес на треньора мина Клаудио Писаро. Бастиан Швайнщайгер плаща 15 000 евро заради неспазване на режима. С 50 бона олеква бившият капитан Филип Лам, който през 2009 година критикува играта на тима в интервю за вестник "Зюддойче Цайтунг".

Реклама
Реклама
Реклама