Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7247842 www.bgdnes.bg

Тервел на спаринг с протеже на Мейуедър

Протеже на легендарния американски боксьор Флойд Мейуедър ще бъде спаринг партньор на Тервел Пулев. Българинът продължава да тренира в Лас Вегас и се готви за първия си мач за 2019 г.

"Планирали сме спаринги с непобедения американски талант Андрю Табити, който участва в Световните боксови суперсерии - разказа пред "България Днес" мениджърът Ивайло Гоцев. - Той е много добър боксьор. В момента Тервел се готви при един от най-успешните треньори в историята на бокса - Кени Адамс, който е направил 27 световни шампиони."
Реномето на американския специалист е желязно. Заради суровите методи на подготовка Флойд Мейуедър отказва да се готви при него.
Пулев ще има много интензивна програма през първите шест месеца от годината. Той ще направи мач в САЩ през февруари, а после и в Барселона. Най-ключовият двубой за Тервел ще бъде през май. Той ще боксира на голяма галавечер, а в тази среща се очаква да срещне един от най-добрите бойци в полутежка категория. Сред спряганите имена е конгоанският звяр Юри Каленга, който е бивш междинен световен шампион.
Тервел Пулев има 12 победи (11 с нокаут) в своята кариера. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон завоюва първия професионален пояс в предишния мач. Той нокаутира за по-малко от четири минути Леонардо Брусезе на галавечер в "Арена Армеец" през октомври.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама