Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7299713 www.bgdnes.bg

Холивуд идва да гледа Билалов

Премиера на "Моята скъпа лейди" в Народния театър 

Голямата Мария Стефанова отново излиза на сцената

Живият класик на Холивуд Израел Хоровиц пристига у нас, за да се наслади на играта на Михаил Билалов, Мария Стефанова и Емануела Шкодрева! Тримата играят в неговата писеа "Моята скъпа лейди" в Народния театър. Постановката ще се играе за първи път пред публика на 17 февруари от 19,30 часа на Сцена "Апостол Карамитев", а режисьор е Стилиян Петров.

"Моята скъпа лейди" е втори спектакъл по текст на Хоровиц, който се поставя на първата ни сцена след "Някъде в този живот", постановка на Гаро Ашикян, както и втора поява на сцената на Народния театър на Мария Стефанова след голямото й завръщане с "Три високи жени".

Реклама

"Исках да направя представление заради темата, която виждах в нея. Темата, заради която ми се струваше важно днес да се постави този текст на сцената, а тя е следната: "Животът е сделка, приходите от която не покриват всички разходи". Човекът във времена на сделки от всякакъв характер, не само материален - сделките със съвестта, с вините и войните, които водим, в името на нещо много голямо и свято например като любовта. Сега, след близо три месеца репетиции, в края на процеса, знам, че съм направил това представление заради срещата. Срещата с актьорите - Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов", сподели пред вестника режисьорът Стилиян Петров, който е изключително щастлив, че ще го гледа лично световноизвестният драматург.

Сюжетът на пиесата разказва историята на един американец, който пристига в Париж, за да получи наследството си. Но както обикновено се случва, всичко се оказва доста по-сложно. Защото зад всяка истина са скрити няколко други повече или по-малко важни истини, а зад лицето на липсващата любов може би се крият нови любови. Или може би защото в Париж винаги стават неочаквани неща.

Освен на премиерата на "Моята скъпа лейди" Хоровиц планира да гледа и другия спектакъл по свой текст в Народния театър - "Някъде в този живот" с участието на Емануела Шкодрева и Стоян Алексиев.

Израел Хоровиц е човекът, който стои зад кинохитове като "Автора! Автора!" с Ал Пачино, "Съншайн" с Ралф Файнс, "Ню Йорк, обичам те!" и много други. Автор е на близо 70 пиеси, много от които са преведени на повече от 30 езика.

Рекордът за най-дълъг сценичен живот принадлежи на пиесата му "Линия", чиято премиера се е състояла през 1974 г. и вече повече от 40 години без прекъсване продължава да се играе на сцената на Оф-оф-Бродуей.

Реклама
Реклама
Реклама