Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7300369 www.bgdnes.bg

Треньорът на БАТЕ след боя над "Арсенал": Беше по-добре от секс!

"Това беше по-добре от секс!"

Треньорът на БАТЕ (Борисов) Алексей Бага изрича тези думи след победата на неговия отбор над "Арсенал" с 1:0 за Лига Европа.

Наставникът на смелия отбор от Беларус не очаква, че микрофоните ще уловят неговото прошепнато признание. Но едва ли това има особено значение след знаменития успех на момчетата му.

Реклама

"Знаем, че на реванша в Лондон ще ни бъде много трудно - категоричен е Бага. - Направихме малка стъпка към следващия етап, но ни очаква тежък мач. С моя щаб успяхме на 90 процента да предскажем състава на "Арсенал". Унай Емери не успя да ме изненада с нищо. Дори с 10 души съперникът се бореше за топката и можеше да реализира гол. Отборът ни положи огромни усилия. Независимо че Лаказет получи червен картон в края на срещата, на терена не стана по-лесно за нас.

Напускайки залата за пресконференции и смятайки, че не е записван от микрофоните, Алексей Бага добави: "Беше по-добре от секс!".

Как ли се е чувствал нещастният мениджър на "Арсенал" Унай Емери?

"Вярвам в играчите си, както вярвам и в нашите фенове, които ще бъдат на стадиона за реванша в Лондон - започна пресконференцията си Емери. - Хубавото е, че на този етап в турнира се играят два мача. Двубоят в Беларус беше важен, но не сме отпаднали. Вярвам, че ще работим добре и ще се подготвим за реванша с БАТЕ. Трябва да постигнем друг резултат на "Емиратс".

През първото полувреме в Борисов играхме добре. Имахме и шанс да вкараме, но този път не се получи.

Неприятно е, че Лаказет получи червен картон в края. Не видях много добре какво точно се случи в ситуацията, след която той беше изгонен. Говорих с Лаказет и му казах, че е длъжен да се контролира. Ще трябва да се оправяме без него в Лондон."

Медиите на Острова разкъсват от критики състава на Емери. Ако "Арсенал" отпадне от БАТЕ, това със сигурност ще означава, че испанският мениджър ще бъде поставен под огромно напрежение.

Реклама
Реклама
Реклама