Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7343321 www.bgdnes.bg

Каратист ще играе Левски!

Световният шампион по бойна изкуства Антон Касабов снима филм за Апостола

4 млн. лева ще струва проекта, снимките започват към края на годината

Световният шампион по бойни изкуства Антон Касабов, който се подвизава от години в Холивуд, е готов с филма си за Васил Левски, сподели самият той пред "България Днес".

"Аз ще съм новият Левски, да. Над сценария работя повече от две години. Текстът е консултиран от елитни историци, прочетоха го и майстори на сюжетите в Холивуд, които ще застанат зад мен. Към края на годината започвам снимките, а проектът ще е около 4 млн. лева. Американците имат измислени герои като Супермен и Батман, ние имаме истински герои от плът и кръв като Левски и Ботев. Нека ги покажем. Засега обаче предпочитам да запазя в тайна останалата част от реализацията", сподели ни Касабов.

Реклама

В момента Антон продуцира и две ленти с българско и американско участие, в които ще се появи в централни образи. Касабов признава, че Ел Ей е място, където вечно отлагаш семейството и децата, трудно разчиташ на когото и да било в самотата си и постоянно се учиш от грешките си, за да бъдеш все по-железен. А сред неговите гафове бил отказ да направи демонстрация по таекуондо след медитация с един от режисьорите, които снимат най-много екшъни с бойни изкуства. Затова пък късметът му се усмихнал и най-после общувал надълго и нашироко с Мел Гибсън. "За мен той е най-добрият режисьор. В имението му в Малибу, където ме заведе общ приятел, говорихме за България, за киното, за първата ни среща преди 21 години на снимачната площадка - която той, естествено, не помни", каза още Антон.

Шампионът ни по бойни изкуства се е снимал в клипове на Мадона, Бритни Спиърс, рок легенди.

На таекуондо се записал на 13-годишна възраст в клуба на Слави Бинев. Двамата и сега продължават да поддържат връзка. По-късно Антон открива собствена школа и преди да замине за Щатите, има около 200 ученици. Сред тях са и децата на Дейвид и Виктория Бекъм. "Те са изключително сладки и много добри деца. Моя мечта е да имам семейство", сподели Касабов, който е осиновен.

"Колкото до жените, приятели останахме с Теди Бургазлиева, гледам, че тя в момента е много щастлива с близнаците си. И аз съм щастлив за нея", сподели още Касабов.

Ванга каза, че ще успея в САЩ

- Антоне, как ти се случи Америка?

- Едно време беше събитие да гледаш филм на видео. Имаше го само една съученичка - Моника. Тогава съм бил на 8 години. Веднъж отидохме у тях и тя, понеже имаше двама братя, ни пусна "Големият бос" на Брус Лий. От този момент вече имах различно светоусещане. Знаех какво искам да правя с живота си. Исках да бъда най-добрият в бойните изкуства и да съм актьор, който да играе в подобни филми. Спортувах дотогава борба, волейбол, плуване, но нищо не задържаше особено вниманието ми. И така - превъртам следващите няколко години. В националния отбор по таекуондо съм, Слави Бинев ни е треньор. Бяхме на състезание по бойни изкуства в Австрия, за първи път български отбор беше поканен. Бях на 19. Спечелих първата европейска титла за България и два златни медала. Върнах се, продължих да се състезавам, станах пет пъти европейски. Имах братовчед, който ми беше като по-голям брат, който беше в специалните сили тук. И изведнъж му дадоха служба в Ню Йорк, в ООН, да бъде охрана на посланика ни. Той ми изпрати покана. Навърших 21 и на другия ден заминах за града, който никога не спи.

- Имаше ли колебания, вашите не те ли спираха?

- Притесняваха се. Питаха Ванга дали да замина. Тя им беше казала, че там ми е успехът, да вървя. В самолета пътувах с вратовръзка на Супермен, с младежката мечта да покоря света. Кацнах в Ню Йорк, братовчед ми ме чакаше. Изживях шок - като погледнеш нагоре, няма небе, толкова са огромни небостъргачите, че се сливат. Живях в служебния апартамент на братовчед ми няколко месеца. Имах туристическа виза за 6 месеца. Но трябваше да се издържам. Работех всичко. Първо боядисвах детска градина в едно градче Янкърс. Записах се в школа по таекуондо, но нивото беше доста ниско и като видяха уменията ми, предложиха аз да водя групи. Звучи нескромно, но нашата школа е от най-добрите в света.

Реклама

- Как успя да вземеш зелената карта?

- Денем продавах кафета в "Старбъкс", следобед преподавах таекуондо при Хи Ил Чо, вечер бях охрана в най-голямата дискотека. Събрах пари за адвокатите. Но имах един период преди това, когато цял месец бях бездомен. Спях в школата на Хи Ил Чо. Подът беше мекичък и нямах проблем. И без това част от духа ми живееше в това пространство. Един от учениците, също кореец, ми даде стаичка под наем. Взех зелена карта, дойдох в България да видя роднините си. Те не знаеха през какво съм преминал. Много хора по принцип си мислят, че там парите растат по дърветата.

- Ти си се хвърлил в дълбокото - вместо да кандидатстваш във ВИТИЗ тук, си се прицелил направо в Меката на киното. Това не е ли безумно?

- Абсолютен безумец съм. Вървя срещу течението. Колкото по-големи са рисковете, толкова по-голяма е наградата. Не искам да съм голяма риба в малко езеро.

- Къде учи актьорство?

- Бях в двегодишна програма при Джоан Берън и Ди Браун, те преподават теорията на Санфорд Майзнер, известен колкото и Станиславски. По неговата методология са учили Пол Нюман, Робърт Дювал, Уорън Бийти, Даян Кийтън, Стив Макуин, Шон Пен, Деми Мур. В същото време продължавах с моделството в агенция в Лос Анджелис. Една вечер, беше втората ми година в града, ми пишат оттам, че имам ангажимент - да се обадя веднага. Бях толкова уморен, че признавам - постъпих непрофесионално. Не се обадих, легнах си. На другия ден им звъня и те ми крещят: "Къде си, Мадона ни се обади лично. Пита: "Кой е този Антон Касабов?". Видяла ми фотосите, снимала видео в града и спешно й трябвал човек. Искала мен, но... Там, ако мигнеш минута по-късно, край.

- После ли стана успешен с рекламата?

- Да, рекламирах вода. От "Кока-Кола" искаха най-добрия в бойните изкуства. Бюджетът на рекламата беше 2 млн. долара. В едно от студията на "Юнивърсъл" бяха направили огромен басейн и аз трябваше да изскоча с плисъци и с удар да разпръсна хиляди малки капки. Бяха построили трамплин, който да ми помогне за скока. Обаче все не се получаваше. Накрая предложих да си направя моя си скок и се издигнах повече, отколкото с трамплина, и режисьорът направо се смая. Една година излъчваха рекламата по най-големите канали на Америка. В същото време бях и статист във филми с Томи Лий Джонус, в "Бързи и яростни". Наех си жилище, взех си мечтаната кола, сбъдваха ми се нещата. Най-голямата ми роля до момента е в "Текен", който е по компютърна игра и там играех един от петимата екшън герои. После играх в "Час пик 3". Имах бойна сцена с Джеки Чан, биехме се около 30 секунди. А това отнема три-четири часа хореография. Аз бях от лошите французи в лентата. Видях, че той е много мил, скромен. Той е това, което излъчва. Платиха му 25 млн. долара за този филм.

- С кои от звездите се познаваш там?

- Живея в "Хенкок парк" в Лос Анджелис, то е малко кварталче, съседи са ми Антонио Бендерас и Мелани Грифит. Учил съм в школата ми по таекуондо децата на Бекъм, на Розана Аркет, сина на Никълъс Кейдж, Уестън, две години беше при мен.

- Кейдж даде ли ти съвет за актьорството?

- Идваше на състезанията на Уестън и ми каза да изляза от рамката, в която Холивуд винаги иска да те постави. Да кажем моята е в името и че могат да доловят акцент и затова да ме пратят на кастинг за "лошия руснак". Каза да не слушам агентите си и да участвам в комерсиални филми, а да правя такива, които имат позитивно и морално влияние. Трябва да искам да кажа нещо много силно на света и това да води моите избори на роли, не хонорарът.

- Имал си връзка с една от най-красивите носителки на титлата "Мис България" - Теодора Бургазлиева. Поддържаш ли отношения с нея и с другите ти експриятелки?

- По-малко от година бяхме с нея. Приятели сме все още както с Теди, така и с повечето жени, с които съм имал връзка. Аз съм правил много грешки в отношенията си досега, понякога подсъзнателно отблъсквам човека до мен. Но сега съм намерил жената на живота си.

Реклама
Реклама
Реклама