Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7396152 www.bgdnes.bg

Забраниха на Слави да пее за Стефан Димитров

Клауза в договора му с Би Ти Ви го спря да участва в концерта

Слави Трифонов не дойде да уважи с песен големия ни композитор Стефан Димитров на 70-годишен юбилей в зала 1 на НДК, видя "България Днес".

Шоумен номер едно на републиката бе обещал, че ще присъства и дори ще попее на ушенце на автора на над 40 хитови български заглавия, но не се появи. Обещанието Трифонов даде в предаването си, в което Стефан Димитров присъства като гост.

Реклама

"Ще дойда и ще забием", обяви Дългия, но след това се отказа. Причината, както се оказа, бе забрана от страна на телевизията, в която той има предаване, името му да се замесва в продукции на конкуренти, научи "България Днес". Концертът на Димитров беше организиран от Нова тв и Дарик радио.

За сметка на шефа си на сцената в НДК се появиха музикантите от "Ку-ку бенд", които забиха четири изключителни парчета.

Освен тях концертът по случай 70-ата годишнина на големия композитор Стефан Димитров уважиха куп имена от родната естрада, като всеки от тях бе викан на бис поне по два пъти. Йорданка Христова, братя Аргирови, дует "Ритон", Михаил Белчев, Тончо, Камен и Мамалев, Кристина Димитрова, Люси Дяковска, Емилия, Васил Найденов, Богдана Карадочева и други изправиха на крака феновете в залата.

Приятели и колеги също дойдоха в препълнената зала - кметицата Йорданка Фандъкова, шефката на Нова тв Силва Зурлева, на "168 часа" ЕООД Венелина Гочева, жените на Стефан Софиянски - дъщерите и съпругата Алиса, Агент Тенев със сина си, Волен Сидеров и много други.

В тричасовия маратон Стефан Димитров покани на сцената и малчуганите от "Бон-бон" с думите: "Това са внуците на тези, които са слушали първите ми детски песни". За него пя и синът на Мишо Белчев - Константин, а след това залата видя "китка" от гениалната филмова музика, която е писал през годините композиторът.

През цялото време Стефан Димитров не мръдна от сцената и за секунда - пя и свири на пиано, разказва спомени и случки от детството си и представи приятелите си на публиката - Анри Кулев, режисьора Иван Ничев, Агент Тенев.

"Искам да завърша с текст, който много обичам - на Маргарита Петкова за мъжа на 60 г., който ще променя на "Мъжът на 70". "Мъжът и на 70 все още мъж е, по-младите пред него не предат. Той знае колко на кого е длъжен, в краката му лежи на длан светът. И на 70 мъжът е мъж, та дрънка и нищо в повече не му е май! Красив е и в костюм, и в стари дънки, и всичко е прочел от край до край", сподели в края на блестящия концерт големия Стефан Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама