Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7515574 www.bgdnes.bg

Киркоров на косъм от смъртта

Кошмарно прибиране от България 

Самолетът му каца в Москва от втория опит 

Кошмарно прибиране от България преживява световната звезда Филип Киркоров!

Самолетът на певеца излетял от Варна и кацна аварийно на московското летище в Домодедово. Това се случва едва при втория опит, защото при първото снишаване се удря в пистата.

Когато наближава руска земя, пилотът на самолета на Киркоров се подготвя за кацане, но самолетът прекалено твърдо докосва пистата и се налага отново да се издигне във въздуха. От пресслужбата на летището обявиха, че командирът на самолета е решил да направи втори заход заради силния вятър. За щастие второто кацане е успешно и никой от пътниците не е пострадал.

Реклама

След случката Филип Киркоров благодари на екипажа за професионализма и адекватната намеса, която е спомогнала да не се стигне до фатален край.

"Летяхме цялото семейство и целият ми екип след гастрол в България. Разбира се, не беше никак приятно и комфортно. Всички сме живи и здрави, слава Богу", заяви самият Киркоров, цитиран от радиостанцията "Говорит Москва". И добави: "Децата се уплашиха, но аз ги уверих, че те са на влакче в увеселителен парк, отиваме в Дисниленд и това е генерална репетиция. Всичко е добре, когато свършва добре. Вече сме си вкъщи".

Паниката на борда била овладяна от адекватната намеса на стюардесите, които успокоили пасажерите, че няма за какво да се притесняват.

Докато беше в България, голямата звезда на руската естрада посети гроба на майка си Виктория Лихачова-Киркорова в "Малашевци", видя "България Днес". Роденият във Варна Филип отрупа гроба й с цветя. "Никога няма да те забравя, мама", разплака се изпълнителят пред телохранителите си. Жената, която Киркоров обожаваше и която настояваше да се ожени за 18 години по-възрастната от него Алла Пугачова, напусна този свят преди повече от 20 години. Виктория не успява да победи рака и умира точно на рождения ден на сина си - 30 април, когато Киркоров навършва 27 години. Смъртта на майка му нанася огромна травма на певеца и той и до днес чувства вина, че не е могъл да я спаси.

Артистът беше у нас, за да изнесе няколко концерта, които събраха многохилядна публика.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама