Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7549631 www.bgdnes.bg

Братът на Жоро Шопа летува в хотел на Арабаджиеви

Георги Семерджиев търка нара в Испания, а Дон Краско Вълка се припича на Слънчака

На гостоприемството на арестуваните бизнесмени Ветко и Маринела Арабаджиеви се радва братът на задържания в Испания Жоро Шопа.

Реклама

Димитър Семерджиев релаксира в курорта Слънчев бряг. Той сам се издаде в социалните мрежи, че почивката си прекарва не къде да е, а в четиризвездния хотел "Чайка Бийч Ризорт", собственост на Ветко Арабаджиев, видя "България Днес".

Именно заради гостоприемството си към хотелиерската фамилия Арабаджиеви сега Георги Семерджиев търка нара на испанския затвор. Жоро Шопа е задържан в началото на март, след като в тузарското му имение в курортното градче Кабрера де Мар са арестувани издирваните в цял свят Арабаджиеви. Бизнесмените бяха екстрадирани с различни полети у нас през май месец. Обвинени са в участие в организирана престъпна група, данъчни измами и пране на пари.

Домакинът Семерджиев остана в Испания. Жоро Шопа първоначално попада в ареста заради разследване на властите в Швейцария за трафик на кокаин и пране на пари. Само ден по-късно стана ясно, че издаденият от чуждите служби сигнал за международно издирване на Георги Семерджиев е заличен и той е освободен, съобщиха от държавното обвинение.

В същото време Софийската районна прокуратура започва разследване срещу Жоро Шопа за това, че е подслонил Арабаджиеви, докато се издирват с Червена бюлетина от Интерпол. Неуспех претърпява първият опит на българските власти Шопа да бъде върнат у нас. Преди седмица Семерджиев отново е задържан. Повдигнати са му задочни обвинения за укривателството на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви, връщането му у нас отново е поискано от специализираната прокуратура.

Въпреки сблъсъка на брат му с Темида Димитър Семерджиев без свян разкрива, че почива в хотела на Арабаджиев на Слънчака. Под псевдонима Дон Краско и Дон Краско Вълка мъжът редовно публикува кадри от своята лятна почивка. Снимки на бохема от плажа и лудите нощни купони са качени в личния му фейсбук профил и всеки потребител на социалната мрежа може свободно да ги разгледа.

Реклама
Реклама
Реклама