Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7550992 www.bgdnes.bg

Комарите с химн

Лична драма с насекомите ме вдъхнови за парчето, казва вокалистката на група "Парапланер" 

Комарите имат химн!

Досадните насекоми са възпети от група "Парапланер". Песента с видеоклип се появява на бял свят през 2015 г., но през последните години добива огромна популярност заради инвазията на тварите в цялата страна.

Реклама

Хиляди българи се оплакаха от нашествието на комари, а правителството отпусна 2 млн. лева допълнително за борба с хапещите насекоми. Най-тежко е положението в населените места по поречието на Дунав.

На фона на драматичното положение парчето "Комари" е едно от най-споделяните в социалните мрежи през последните дни. Текстът на песента е изключително забавен, а във видеото девойките от група "Парапланер" обикалят полетата с насекоми, облечени като кралици от Средновековието.

Ето и част от текста на хумористичната песен:

"Мразя гадните комари,

на кого са нужни те.

Тези безполезни твари

имат камък, не сърце.

Хапят кой където свари,

крак, ръка или лице.

Ах, безмилостни комари,

моля ви на колене.

Оставете ме да спя

спокойно през нощта.

Не, не искам пак да

се завивам през глава.

Забравих всички лампи

и живея в тъмнина.

Но комарите мутанти

имат нощни очила".

"Песента е вдъхновена от личната ми драма с тях, защото са наистина много досадни. Идеята на групата беше да създадем шеговито парче, затова и в клипа изглеждаме по този начин. Видях, че през последните дни песента масово се споделя в социалните мрежи", разказа пред "България Днес" Александрина Александрова, вокалистка и бас китаристка на "Парапланер". В групата тя е заедно с Яна Дончева (саксофон) и Мариета Койнарска (клавиши).

Музикантката разказа как преди време на участие на групата в Русе хората се обърнали към нея и я помолили да изпее химна на града. "В първия момент не разбрах, че се шегуват заради многото комари там. Не знам дали държавата прави достатъчно за борбата с насекомите, но е факт, че продължава да ги има и хапят", добави Александрова.

Пръскането против комари започна от понеделник край Козлодуй. Миналата седмица то беше отложено заради забавяне на доставката на инсектицидния препарат. Недоставените препарати отмениха и медийната кампания за пръскане срещу комари във врачанското село Гложене. Лично премиерът Бойко Борисов разпореди Българската агенция по безопасност на храните да започне борба с комарите.

Реклама
Реклама
Реклама