Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7641521 www.bgdnes.bg

Серина преди финала: Това е лоша шега

Серина Уилямс не може да повярва, че ще играе на десети финал на US Open 20 години след първата си титла в турнира. Американката помете Елина Свитолина с 6:3 6:1 и продължава да мечтае за 24-ия си трофей от Големия шлем. Ако го спечели, ще се изравни с легендата Маргарет Корт.

"Бих си помислила, че това е лоша шега, описа Уилямс факта, че играе на финали в Ню Йорк вече в продължение на две десетилетия. - На 17 си мислех, че със сигурност ще съм се оттеглила на 28 или 29 и ще живея живота си. Нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал това."

Реклама

Серина загуби предишните два финала в турнири от Шлема, откакто роди дъщеря си Олимпия. Сега ще пробва да победи 19-годишната сензация Бианка Андреску и да триумфира при третия опит. Канадката достигна до финала в Ню Йорк, побеждавайки швейцарката Белинда Бенчич със 7:6(3), 7:5.

"Мисля, че е страхотно, че съм играла повече финали от всяка друга тенисистка в тура, след като се завърнах от бременността - каза шесткратната шампионка в Ню Йорк. - Това е невероятно. Виждам го от тази гледна точка, защото не е лесно да преминеш през това, през което минах аз, и то толкова бързо. Да продължа да играя при положение, че не съм на 20 години. Изключително горда съм със себе си."

Уилямс и Андреску се изправят една срещу друга във втори финал за месец. На "Роджърс къп" 37-годишната Серина се оттегли поради контузия в гърба още след четвъртия гейм. При резултат 1:3 в първия сет 23-кратната шампионка от Шлема сложи край на участието си. Така 19-годишната канадка вдигна първа титла в турнира, както и общо втора в Тура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама