Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7664649 www.bgdnes.bg

Актьорът Ивайло Захариев: "Под прикритие" не може да бъде надминат

Семейството ми е на първо място

Кой е той

Ивайло Захариев е роден пред 1984 година в София. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на проф. Атанас Атанасов. Дебют в киното прави във филма "Номер 1". Предизвиква фурор с главната си ролята на ченгето Мартин в "Под прикритие". Има две деца от половинката си Миряна. В момента Ивайло е част от новия български сериал "Пътят на честта". Влиза в образа на бизнесмена Калоян.

- Ивайло, част сте от новия български сериал "Пътят на честта". Какъв е образът на вашия герой?

Реклама

- Всяка роля е един нов живот. Това да бъде показана пред публика си е едно малко раждане. Вълнувам се много. Надявам се хората да харесат героя ми, защото е нещо различно. Става въпрос за принципен мъж. Семеен човек, който брани близките си и ценностите си. Хич не му е лесно. Играя бизнесмен, строителен магнат. Той е пред огромна дилема - дали да мине по каналния ред или с далавера. Но Калоян (героят, който Ивайло играе – бел. авт.) винаги си върши нещата по законния начин. Това в един момент го прави неудобен за различни кръгове.

- Как попаднахте в сериала?

- По обичайния начин - явих се на кастинг. Дори сега съм с дрехите, с които бях на него (смее се). Отговориха ми след седмица и ми казаха, че съм одобрен. Със сигурност е имало и други кандидати. За мен беше предизвикателство дали да приема, или да откажа. Темповете на работата са огромни, трябваше да се подготвя предварително. Но все пак се радвам, че екипът ми се довери.

- В сериала имате деца. Вие сте татко от няколко години. По-лесно ли се работи с хлапета, след като и вкъщи трябва да се справяте с тях?

- Да, имам син и дъщеря в сериала. Екранната ми щерка е тийнейджърка. Досега не съм имал допир с деца от тази възраст. Предизвикателство е за мен. Интересен ми е изказът на тийнейджърите. С екранния ми син вече се сближихме. Станахме партия. Той е момче на 10 години. Това са му първи стъпки в актьорството.

- Покрай многото ангажименти на снимачната площадка успяхте ли да си починете през лятото?

- О, да, но беше твърде кратко. Ходих на море за четири дни. След това и на планина.

Реклама

- Занимавате се с доста неща наведнъж, а семейството ви е голямо и децата изискват много грижи. Как успявате да съвместите ангажименти?

- Когато човек изясни приоритетите си, е по-лесно да направи и програмата си. Семейството ми е на първо място, така че, ако ангажиментите биха ощетили тях, просто не ги поемам. Случва се да отсъствам за повече време, но винаги след това търся как да наваксаме пропуснатите игри. С жена ми Миряна успяваме с помощта на бабите и дядовците да си откраднем време само за двамата.

- Станахте разпознаваем за цяла България с ролята ви на ченгето Мартин от "Под прикритие". Спират ли ви по улицата все още?

- Да, още ме спират. Дори ми казват на улицата - "Ей, Марто, как си" (смее се). И трябва да им обяснявам, че се казвам Ивайло и нямам нищо общо с образа, който хората виждат в "Под прикритие". Все пак се радвам, че хората са гледали най-качествения сериал, правен някога у нас.

- Казвате, че това е най-качествената продукция. Може ли скоро да видим толкова добър сериал.

- Съмнявам се. "Под прикритие" вдигна летвата много високо. Това е най-качественият сериал, правен някога у нас. Нещата, показани в "Под прикритие", до голяма степен се случват в България. Наистина е жалко, но това е реалността.

- С екипа на "Под покритие" направихте турне в САЩ и Канада. Как ви приеха там?

- Успяхме да се видим с много българи. Посрещнаха ни по великолепен начин. Имаше и чужденци, от което бях изненадан. Беше много специално и емоционално. Турнето пожъна огромен успех. Хора от другия край на САЩ дойдоха, за да ни гледат. Личеше им в очите, че чакат да ни видят. След постановките стояхме с часове и разговаряхме с българските емигранти. С екипа сме много близки. Още се чуваме. Играем заедно в много постановки, защото сме сработени добре.

- Живо се вълнувате от случващото се в България. Колегата ви Слави Трифонов обяви, че ще влезе в политиката. Има ли шансове?

- Всеки има право да се кандидатира и да се покаже пред страната. На България й трябва човек със здрав разум. Ако Слави тръгне да влиза в политиката, не се знае какво ще се случи. Ще е интересно, ако е в парламента. Можем само да гадаем какви ходове ще предприеме и какви планове има. Но, пак казва, всеки има правото да опита. Все пак ние сме избиралите. Тоест избираме кого искаме да видим в политиката и кого не.

Реклама
Реклама
Реклама