Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7706813 www.bgdnes.bg

Гергана и Ася покоряват "Мистър Олимпия"

Успех в Лас Вегас за "Фигура" и "Бикини"

Българки участват за пръв път на конкурса за бодибилдинг

Две българки покориха върховете на едно от най-престижните състезания в САЩ "Мистър Олимпия"!

Конкурсът е най-престижното състезание по културизъм, а в битката за голямата награда участват мераклии от цял свят. В тазгодишното състезание, провело се от 12 до 15 септември т.г., взеха участие и две българки, които завоюваха престижни места сред кандидатки от цялото земно кълбо. Нашенките от дълги годините живеят в Америка и се занимават с бодибилдинг.

Реклама

Най-голям е успехът на българката Ася Митре, която се класира на четвърто място в категория "Фигура", където участие взимат над 180 състезатели от цял свят, разделени в различни категории.

Сериозен успех постига и Гергана Здравкова, която заема 16-о място в категория "Бикини", в която участваха над 400 състезателки от цял свят. Гергана се занимава с бодибилдинг от почти десетилетие, като започва да го прави, за да изгради по-стройна фигура. Днес обаче това е начинът й на живот. От 2 г. Здравкова навлиза все по-активно в състезанията, като това е първото й участие в най-престижния форум за културизъм.

Това е първо участие в "Мистър Олимпия" и за двете състезателки.

Днес двете участнички влизат в почивен режим, в който ще наблегнат на възстановяване и развитие и оформяне на мускулите.

Това не е първият път, в който българи взимат участие в конкурса. През 2015 г. Добри Делев е първият нашенец, успял да се класира в "Мистър Олимпия", като се бори срещу едни от най-големите имена в културизма. Парадокс е, че Делев участва на "Мистър Олимпия", но нито веднъж не е печелил роден шампионат. Друг любопитен факт за него е, че завършва образованието си с народно пеене и през годините е изкарвал приходите си като певец.

"Мистър Олимпия" е международно състезание по културизъм, което се провежда всяка година от 1965 г. насам. Сред звездните победители в битката е холивудският актьор и ексгубернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер през далечната 1970 г., който в продължение на 6 г. е на върха на бодибилдинга.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама