Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7747742 www.bgdnes.bg

"Байерн" иска Венгер до лятото

"Байерн" (Мюнхен) ще се опита да привлече легендарния Арсен Венгер за треньор до края на сезона. Баварците останаха без наставник, след като Нико Ковач бе уволнен заради срамната загуба с 1:5 от "Айнтрахт" в германската Бундеслига. Според английския "Дейли Мейл" именно 70-годишният Венгер вече е първи избор на ръководството да води отбора до следващото лято. Засега не е ясно дали бившият мениджър на "Арсенал" би приел подобно предложение. До намирането на нов наставник баварците ще бъдат водени от досегашния помощник Ханс-Дитер Флик.

Голямата цел на "Байерн" продължава да бъде треньорът на "Аякс" Ерик тен Хаг, но холандецът няма намерение да напуска клуба си преди края на сезона. Допреди четири години специалистът работи във втория отбор на "Байерн" и в Мюнхен са отлично запознати с качествата му. След това Тен Хаг изведе "Аякс" до полуфиналите на Шампионската лига и се превърна в един от най-желаните треньори за европейските грандове. От "Байерн" вероятно ще направят нов опит да го привлекат през следващото лято.

Реклама

"Връзката ми с отбора на "Аякс" е силна и мога да уверя, че ще съм тук през целия сезон - заяви Тен Хаг. - "Байерн" е фантастичен клуб, в който работих с удоволствие, в който се чувствах много добре и който все още е на сърцето ми. Но сега съм в "Аякс". Не съм мечтател - фокусирал съм се само върху работата си тук и това е важното в случая. Живея ден за ден и затова мисля само за отбора си."

Друг вариант за краткосрочно назначение е Ралф Рангник. В момента 61-годишният специалист е без работа, след като за последно води РБ "Лайпциг". През миналия сезон той успя да класира тима за групите на Шампионската лига.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама