Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7857381 www.bgdnes.bg

Петър Стойчев: Следващата ми цел е Северният ледовит океан

Двукратният световен шампион по ледено плуване Петър Стойчев иска да преплува Северния ледовит океан.

"Ледените води бяха едно естествено продължение на моята кариера. Преди години си бях поставил за цел след множеството спечелени световни купи да продължа да плувам на всички океани по земното кълбо. Това стана и повод да се захвана с леденото плуване", каза носителят на 11 световни купи по плувен маратон Петър Стойчев пред bTV.

Реклама

"Всичко на един човек му е до психиката, в главата. До желанието да постигне нещо по-различно от останалите хора. Казвам на децата, с които се срещам на басейн "Спартак", че ако искат да са като всички останали, трябва да работят от понеделник до петък. Но ако искат да са различни и по-успешни, трябва да се трудят всеки ден."

През месец май следващата година носителят на 11 световни купи по плувен маратон ще получи престижната награда "Посейдон" за постиженията си в спорта.

"Тази награда е по преценката на определена група хора, които определят кой е достоен за нея. Тя е олицетворение на целия мой спортен живот, на всички победи. Тази награда не е мое постижение, тя ми е дадена от хора, които са оценили това, което съм направил. Радва ме, защото досега малка България не е имала представител в Залата на славата. Моето име се нарежда до имената на великите плувци от миналото", добави плувецът.

"Не правя бенефис, за да не се ограничавам във времето. Имам една близка или далечна цел - Северния ледовит океан. Надявам се в най-скоро време да осъществя с моя екип това пътуване във водите на Северния ледовит океан", добави Петър Стойчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама