Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7891418 www.bgdnes.bg

Коко Тайсъна се завръща на 47!

Пионерът на професионалния бокс ще се бие с Боби Бокса


Константин Семерджиев - Коко Тайсъна, се завръща на ринга. 47-годишният софиянец ще се боксира на галавечерта в пловдивската зала "Колодрума". Шоуто ще се състои на 14 декември. Билетите са между 20 и 100 лв.
В основния мач Тервел Пулев (14 победи, 12 с нокаут) ще се бие с американеца Дешон Уебстър (12 победи, 6 с нокаут, 2 загуби и 2 равни) за интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория.
"Не съм спирал да тренирам и никога не съм бил в по-добра форма - коментира Коко Тайсъна пред "България Днес". - Искам да стана световен шампион. Само мениджърът Ивайло Гоцев може да ме изведе дотам. Готов съм да се бия до 50-ата си годишнина. След това ще спра. Вече съм много по-мъдър и рутиниран. Жената не иска повече да се боксирам, а вместо това да си гледам децата. Притеснява се да не пострадам."
Семерджиев има 54 професионални срещи. Неговият баланс е 34 победи (21 с нокаут), 18 загуби и 2 равни. Това ще бъде едва втория мач за Коко Тайсъна през последните три години и половина.
Съперник на Семерджиев е Борислав Занков - Боби Бокса. 30-годишният софиянец има 11 победи (4 с нокаут), 27 загуби и 1 равен.
"Познавам Занков като приятел. Не сме правили спаринги с него. Той е доста по-лек от мен. Още не сме се разбрали окончателно за мача и в момента преговаряме", сподели Коко Тайсъна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама