Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7936790 www.bgdnes.bg

Меси: Това беше немислимо!

Наближава денят, в който ще се откажа, каза аржентинецът

Шеста "Златна топка"! Никой до този момент не беше печелил толкова много пъти най-ценния индивидуален трофей във футбола. Направо го геният Лионел Меси. Голямата звезда на "Барселона" и Аржентина заслужено бе избран за щ1 в анкетата на списание "Франс Футбол".

Меси изпревари основния си конкурент Върджил ван Дайк от "Ливърпул". Трети остана нападателят на "Ювентус" Кристиано Роналдо, който не уважи церемонията. Във вота участват селекционерите и капитаните на всички национални отбори, както и журналисти от целия свят.

Реклама

Героят и семейството му бяха посрещнати и изведени на червения от българската легенда Христо Стоичков, който спечели "Златната топка" преди точно 25 години. Рекордьорът по отличия изказа своите благодарности, но и намекна, че не е далеч времето, когато ще спре с футбола. На 24 юни догодина той ще навлезе в Христовата възраст.

"Искам да благодаря на моя клуб, моите съотборници, които са част от тази награда, както и на журналистите. Преди десет години получих първата си "Златна топка", тук в Париж. Помня този ден, когато дойдох с тримата си братя и бях на 22-годишна възраст. За мен това е немислимо, което става сега. Днес получавам шестата си "Златна топка" в съвсем различни времена. Всичко е специално за мен, с моята жена и трите ни деца и съм късметлия, че братята ми и много братовчеди отново са тук", бяха първите думи на Меси.

"През цялото време не спрях да мечтая, да продължавам да раста, да се подобрявам ден след ден и да се наслаждавам на футбола. Благодаря на Господ, че ми позволява да правя това, което обичам. Обмислям на колко съм години и тези мигове са наистина велики, защото отказването от играта приближава. Имам още няколко години. Изглежда, че времето върви бързо и се надявам да продължи всичко така, както е досега", призна още Лео Меси.

"Щастлив съм, че съм човекът с най-много "Златни топки". Когато Кристиано ме изравни, взимайки петата си, се почувствах нервен. Трябва да призная, че ме нарани, защото не бях сам на върха. Това ми подейства, въпреки че ми беше добре докато имах само аз 5".

През цялата си професионална кариера той е играл само за "Барселона".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама