Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7937349 www.bgdnes.bg

Треньорът Николай Вакареев: Антъни иска да се докаже

Иванов в зверска конкуренция с другия суперталант Йосиф Миладинов на европейското по плуване


Антъни Иванов (200 м бътерфлай) и Йосиф Миладинов (100 м бътерфлай) са единствените български плувци с гарантирано участие на олимпийските игри в Токио. Те имат покрит норматив "А" за участие на най-големия спортен форум. Талантите ще влязат в задочен сблъсък отново на европейското първенство в Глазгоу. Битките по сините коридори започват от днес.
Миладинов счупи държавния рекорд на 100 м бътерфлай, който беше притежание именно на Антъни Иванов и го фиксира на забележителните 51,91 сек.


"Антъни не се е примирил от конкуренцията на Йосиф - разкри личният треньор на Иванов - Николай Вакареев. - Ще направи всичко, за да докаже, че е най-добрият. Предполагам това важи и за Йосиф. Двамата ще се състезават с още по-голям хъс."
Очаква се Антъни Иванов да стартира на пет дисциплини - 200 св. стил, 100 съчетано, 50, 100 и 200 бътерфлай.
"Отказахме се от 200 м съчетано, за да не е много натоварено. Искаме да е свеж за 200 м бътерфлай. Коронната дисциплина на Антъни е в последния ден - добави Николай Вакареев. - Антъни се чувства доста добре. Натрупа опит с многото състезания в САЩ. Самият той казва, че е свеж. В Щатите плува в ярдов басейн, който е още по-малък от 25-метровия. Плюс е за обръщанията."
Антъни Иванов ще се готви в САЩ за олимпиадата в Токио. Другият българин, който учи в САЩ - Любомир Епитропов ще се събере с останалата част от националния отбор и от 6 януари ще участва в лагери.
"Надяваме се Габриела Георгиева (200 гръб) и Любомир Епитропов да покрият "А" норматив за олимпиадата, което да им гарантира място в Токио - добави Николай Вакареев. - Дано Йордан Янчев да се доближи до националния рекорд на 200 м св. стил, където ще се срещне с Антъни Иванов."
Останалите българи на европейското първенство са Диана Петкова, Калоян Лефтеров и Светлозар Николов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама