Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7944258 www.bgdnes.bg

Синът на Ицко Финци - Самуел: Не се чувствам българин!

Аз съм немски актьор, признава той

"Не се чувствам българин. От години живеят в Германия и се имам за немски актьор".

Това признание направи синът на Ицко Финци - Самуел. Той даде интервю пред "Дойче веле".

Самуел живее почти 30 години в Германия. В западната страна участва в редица ленти и постановки. Немците го имат за звезда в тяхното кино. Наскоро синът на Ицко Финци бе избран да води откриващата церемония и награждаването на 70-ия фестивал "Берлинале".

"С основание не ме водят като български актьор. Роден съм и съм израснал в България, но по-голямата част от живота ми премина в немскоезичния свят. Моята кариера като актьор се състоя тук, а не в България. В родината ми имам една-единствена постановка в театъра. Идвам от България, но гледам на себе си като на човек от Европа, като на европеец", разкрива още Самуел.

Реклама

Една от причината синът на Ицко Финци да не се гордее с родината си е политическото развитие у нас. Според Самуел страната ни не върви в правилната посока.

"Следя случващото се в България - обясни Финци-младши. - Това, което виждам, не е добре. Иначе обичам да се прибирам в родината си. Всички филми, в които съм участвал в България, съм ги правил винаги с желание и с удоволствие, като не съм се интересувал от нищо друго. Приятно ми е да се видя с близки и приятели" добави Самуел Финци, който ще прекара празниците в България с баща си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама