Реклама
https://www.bgdnes.bg/retsepti/article/7981882 www.bgdnes.bg

Супер крехко агнешко на фурна

Необходими продукти:

агнешко месо - 1 кг

сол - на вкус

червен пипер - 1 с.л.

черен пипер - 1 ч.л.

олио - 50 мл

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се нарязва на порции - така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.

Всяко парче се намазва добре с получената паста, като се натрива. Нарежда се в тава, сипват се два пръста вода.

Реклама

Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.

Сваля се фолиото и се запича още малко за златиста коричка. Поднася се с дроб сарма, зелена салата или ориз.

Върви както с червено вино, така и с биричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама