Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8188539 www.bgdnes.bg

"Милан" скочи за дузпата

Ядосах се! Искам по-ясни правила, избухна треньорът Стефано Пиоли

"Милан" недоволства срещу дузпата, която "Ювентус" получи в последната минута. След нея Кристиано Роналдо изравни за крайното 1:1 в първия мач между двата отбора от полуфиналите за Купата на Италия. Двубоят се игра на "Сан Сиро". Наказателният удар беше даден за игра с ръка на Давиде Калабрия. Претенциите на "росонерите" са, че защитникът е бил с гръб към вратата.
"Ядосах се! Първо, защото имаше нарушение срещу Ибрахимович в началото на атаката. Освен това Калабрия нямаше как да види топката. Той скочи и няма как да отреже ръцете си. Нормално е да разпериш ръце, когато скачаш във въздуха. След това нямаше време да ги прибере зад гърба си. Иска ми се да имаме по-ясни правила кога трябва да се отсъждат дузпи. Можем да поспорим и дали ударът на Роналдо бе в очертанията. Не съм напълно убеден в това", избухна треньорът на "Милан" Стефано Пиоли.
"Въпреки всичко съм горд от моя отбор, всичко останало няма значение. Казах на играчите, че напускам терена без съжаление. Смятам, че и те не трябва да съжаляват. Горд съм от тяхното представяне, както и феновете на "Милан". Искахме да победим и бяхме в добра позиция да го постигнем, но това е само първият мач и ще опитаме да се представим дори още по-добре в реванша", добави Пиоли. Треньорът на "Ювентус" Маурицио Сари не е притеснен от играта на тима си.
"Получихме някои леки голове, включително и сега. Центрирането бе доста бавно и защитата можеше да се намеси по-добре. На моменти бяхме твърде бавни и не трябваше да оставяме толкова пространство на Златан Ибрахимович в наказателното поле. Не се притеснявам от формата ни. В живота единственото, за което трябва да се притесняваш, е здравето", коментира Сари.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама