Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8212016 www.bgdnes.bg

Нацист убива българин в града на Братя Грим

Хитлеристът Тобиас сее куршуми в две кафенета, виновни са му подземни американски бази за педофилия

Калоян от село Люти брод и десет чужденци падат мъртви след терористичен разстрел в Германия.

Реклама

Сцена на кървавата баня в сряда вечерта е град Ханау, в който са родени авторите на най-чудесните приказки - Братя Грим. Политическият екстремист Тобиас Р. (43 г.) се придвижва из Ханау с автомобила си и сее куршуми в две заведения за пушене на наргиле.

Сайтът "Билд" съобщава за 11 убити. Според полицията повечето посетители в кафенетата са турци и кюрди. По информация на "Дойче Веле" жертвите са 9, три от тях произхождат от Турция, пет от региона на Северна Африка, а националността на деветата не се съобщава. 

Убитият  българин е 32-годишният Калоян Велков, родом от врачанското с.Люти дол., но живеещ в Мездра. Мъжът е работил и живял от няколко години като тираджия в град Ерлензее.

Калоян е разведен, като бившата му жена Хариета Колева, от която има дете, работи като продавачка в магазин в Мездра. Във фейсбук профила си обаче Калоян написал, че е вдовец.

 Освен за загиналите се съобщава и за четирима ранени в критично състояние. Патроните надупчват и паркиран на тротоара "Мерцедес Бенц".
След като извършва пъкленото дело, Тобиас Р. се прибира в дома си, убива майка си и си тегли куршума, предава Си Ен Ен. Жив от семейството остава само бащата на убиеца.

Той е задържан при полицейския обиск на жилището. Стрелецът оставя писмо и видеопослание. В тях той разяснява крайнодесните си прохитлеристки възгледи и казва, че "определени хора трябва да бъдат унищожени, защото така или иначе не могат да бъдат изхвърлени". В друг клип, публикуван малко по-рано, Тобиас Р. развива конспиративната теория, че под земята в САЩ има тайни подземни бази. По думите му те са създадени от армията и в тях се извършват сатанински ритуали и се изнасилват деца. На перфектен английски нацистът призовава американските граждани да се вдигнат на бунт срещу поклонниците на дявола и срещу сексуалната поквара.

Реклама
Реклама
Реклама