Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8249573 www.bgdnes.bg

Запорираха яхта на бг бизнесмен в Сардиния

Яхтата на български бизнесмен бе запорирана на остров Сардиния. Луксозната лодка е на стойност 160 000 евро, а италианската митническа агенция блокира ползването й, защото търси 35 000 евро ДДС.
От митниците съобщиха, че яхтата се води на американска компания, но на практика се ползва от нейния мениджър, който живее в България. Според разследващите фирмата няма дейност и е създадена с цел избягване на дължимите данъци. По този начин нашенецът се опитал да измами италианските власти, нарушавайки европейските норми в сферата на митата за плавателни съдове, плаващи под флага на страни, нечленуващи в ЕС. В съобщението на италианските митнически власти не се посочва името на българина.
Яхтата е дълга 16 м, модел SY/Jeanneau 53 и е закотвена в туристическото пристанище на Теулада. Това е градче с 4000 жители в южната част на остров Сардиния. Благодарение на действията на властите, които в последно време започнали усилено да проверяват яхти за подобни схеми, са били запорирани десетки плавателни съдове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама