Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8604494 www.bgdnes.bg

Божков свиква избори в „Левски“

Васил Божков ще прави избори в „Левски“. Бизнесменът отправи въпрос към феновете дали са съгласни новият собственик на клуба да бъде определен чрез електронно гласуване. Той публикува анкета във фейсбук преди да обяви как ще процедира занапред. Решението ще обяви в четвъртък.

"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК ЛЕВСКИ да бъде определен чрез електронно гласуване?", попита Божков.
Това бе прието като поредната подигравка с клуба от страна на феновете и хората, които се опитват да го спасят.

Реклама

Председателят на НКП Степан Хиндлиян помоли привържениците да не участват.

„Изглежда, че актуалните собственици не са запознати със ситуацията, защото то избори вече имаше – заяви той. - Имаше човек, който излезе и пое отговорност. Това е живата легенда на клуба, който каза, че е готов да поеме нещата в свои ръце. И оттам нататък се поведе този своеобразен избор. Всички левскари се строихме зад Наско Сираков. Ние реално го издигнахме. Имаше всякакъв вид подкрепа от левскарската общност към г-н Сираков. В този смисъл изборите са се провели. Може би г-н Божков си представя балотажи, но резултатът няма да е различен. Който участва в тази анкета, влиза в цирка.“

Константин Папазов е на подобно мнение.
"Синя“ България на 17 май избра своя знаменосец - Наско Сираков! Такава подкрепа не е виждана", обяви той.

Управителния съвет на „Левски“ се събра по-рано на „Герена“. Там за пореден ден бе и Наско Сираков. Стана ясно, че клубът свиква Общо събрание на 6 юли. Избрана е и втора дата – 22 юли, поради възможността мажоритарният собственик или негов представител да не присъства и да има липса на кворум.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама