Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8710088 www.bgdnes.bg

Килърът наследява жертвите си

Правен абсурд за душманина на Дарина и Никол

Почерненото семейство Министерски си връщат имоти след присъда на убиеца Викторио

Килър разстрелва приятелката си и детето си, а докато чака наказание, се оказва горд собственик на имотите на половинката си! Такъв е случаят с убиеца Викторио Александров, който погуби най-близките си - жена си Дарина Министерска и едногодишното си момиченце Никол. Пред "България Днес" почернената майка и баба Ваня Министерска разказа за правния абсурд, при който душманинът автоматично се сдобива с имотите на жертвите си.
По думите й Викторио наследява апартамент в София и вила, които приживе са преписани на дъщеря й. На 29 октомври 2018 г. 27-годишният частен охранител разстрелва първо Дарина, а часове по-късно тегли куршума и на собственото си дете Никол. "След като убива Дарина, имотите минават като наследство на Никол. Когато детето е застреляно, те преминават в собственост на баща му - техният убиец. До момента той не е подписал декларация за отказ от наследство и още се води собственик на имотите. Апартаментът е купен от майка ми и е подарък на Дарина за абитуриентския й бал, а вилата беше на дядо ми", разказва Ваня Министерска.
Тя и съпругът й Георги разбират, че са загубили имотите си, когато отиват да си вадят удостоверение за наследници след трагедията. Още по време на разследването те прилагат документите и искат прокуратурата да повдигне обвинение за убийства с користна цел - придобиване на недвижимите имоти. Молбите им не са чути.

Реклама


"Единствената ни възможност е да изчакаме окончателната присъда. Ако Викторио бъде признат за виновен, тогава ще може да бъде обявен за недобросъвестен наследник. Докато това се случи, той ще притежава имотите", коментира почернената майка и баба.
Тя изтъква, че Законът за наследството не е променян от години, а трябва да се вземат предвид казуси като този на Дарина и Никол. Семейство Министерски и адвокатите им са разровили архивите и са открили, че откакто съществува новият Наказателен кодекс от 1968 г., досега има два случая, в които родител затрива половинката си и общото им дете.
Освен за промени в Закона за наследството почернените роднини се борят и срещу проблема с домашното насилие. Според Ваня Министерска е нужен регистър на случаите на домашно насилие. "Годишно са убивани по 30-40 жени, а колко са инвалидизирани само можем да гадаем, защото и те не са обхванати от статистика. Има крещяща нужда от коректна статистика за случаите на домашно насилие. Такава не се представя нито от неправителствените организации, нито от МВР. Те твърдят, че няма ескалация на домашното насилие, но в действителност има много случаи, които не се оповестяват. Съобщават се само тези случаи, в които са замесени роми. С това създават грешна представа, че проблемът е на етническа основа, а това не е така", смята почернената майка и баба.
В последно време чрез профила си в социалните мрежи тя съобщава за пребити и убити от бой жени, чиито истории остават извън новините. Такъв е случаят на 41-годишната Поли Динкова, която в края на май е зверски пребита от мъжа си, а няколко дни по-късно издъхва в болница. През ноември м.г. жена е смазана от бой в столичния жк "Толстой", но инцидентът отново не е влязъл в криминалните хроники.
Ваня Министерска е категорична, че трябва да има регистър на жертви и насилници, който да бъде поддържан от МВР. Според нея трябва да има публичен бюлетин с лицата на убийците, физиономиите им да остават скрити за сметка на жертвите им. Освен това Ваня насърчава жените, които стават жертва на насилие вкъщи, да подават сигнали в полицията и да не се срамуват да потърсят защита.
Вчера за пореден път Ваня Министерска и съпругът й Георги отидоха в Съдебната палата в търсене на справедливост. Като родители те са страна по делото срещу Викторио, който им отне най-скъпите същества. По процеса те вече са разпитани, както и роднините на подсъдимия. Семейството на Викторио запазва мълчание и страни от медиите. На разпоредителното заседание от защитата издават, че клиентът им е признал за стореното пред криминалистите. Пред Софийския градски съд той засега отказва заради промените в закона, които лишиха извършители на тежки престъпления от възможността да намалят присъдата си при самопризнания. Това стана след жестокото убийство на 7-годишната Криси от сливенското село Сотиря. Трагедията обедини и други съкрушени роднини.


Оправдава се с ревност и намесва сина на Ковачки

С оправдания за болезнена ревност килърът Викторио ще се опита да смекчи присъдата си, подозира Ваня Министерска. Още на първото заседание той поиска извадка от кореспонденцията на Дарина, като ще пробва да мотивира с изневяра жестокото посегателство. В обясненията си пред магистратите при закрити врата Викторио хвърлил бомба, като обявил, че Дарина имала връзка със сина на бизнесмена Христо Ковачки. Адвокатите на почерненото семейство Министерски поискаха да се провери това твърдение и ако съществува такова момче, то да бъде призовано. Процесът продължава с разпити на свидетели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама