Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8780621 www.bgdnes.bg

Филип от "Сити" с бели маратонки на изпращането

Златното момче на "Славия" завърши училище

Със снежнобяла риза, тесен черен панталон и бели маратонки с червен кант Филип Кръстев, който наскоро подписа договор с "Манчестър Сити", се появява в столичното 88-о училище "Димитър Попниколов" за своето изпращане. По нищо не личи, че скромното момче вече е част от може би най-богатия футболен клуб на света. За разлика от мнозина млади футболисти Филип не е особено активен в социалните мрежи. В профилите му няма снимки със силиконови мацки. Златното момче на "Славия" е публикувал само два кадъра от последния си ден като ученик, на които е със свои приятели.
Явно родителите на Кръстев, както и неговите треньори правят всичко възможно, за да го предпазят от главозамайване след трансфера в "Сити". Медийните изяви на футболиста са ограничени до кратки изявления след мачовете, в които участва. В последния двубой на "белите" именно Филип донесе победата над "Левски" с 2:1. Кръстев бе избран за №1 в този мач.


"Трансферът ми влияе доста добре - коментира талантът на "белите". - Играя с по-висока амбиция. Надявам се в Европа да покажа голям футбол, не ме е страх от конкуренцията. Ако разкрия своите качества, ще бъда оценен."
Израстването на Филип не е останало незабелязано и от националния селекционер Георги Дерменджиев. Специалистът изгледа от трибуните успеха на "Славия" над "сините". Не е изключено Кръстев да получи повиквателна за баража за Евро 2020 с Унгария, който е насрочен за есента.
Но пред младия футболист тепърва предстои дълъг път, пълен с предизвикателства. Първоначално той ще се обиграва в белгийския "Ломел", който е сателитен клуб на "Манчестър Сити". Ако с изявите си българинът успее да впечатли мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола, нищо чудно съвсем скоро да бъде привикан в Англия.
"Говорих с Фил Робинсън и с Гари Уортингтън от "Сити" - разкрива Кръстев в предаването "Код Спорт". - Проведохме видеовръзка и ми обясниха цялата идея на този проект, за интереса на клуба към мен. На живо още не съм се срещал с никого. Радвам се, че Хосеп Гуардиола ме е харесал и дори се допитал до Христо Стоичков за мен. Имам да извървя много дълъг път, за да стигна до тяхното ниво, но все пак това е моята мечта. Когато разбрах да интереса на "Сити", първо говорих с родителите си. Те страшно много разчитат на мен и през целия живот са ме подкрепяли много за футбола. Аз се запалих много малък. Бях на 3 години, когато с баща ми излизахме навън и играехме. Да, моите родители са големи фенове на спорта. Докато растях и още преди да започна да тренирам в "Славия", с татко постоянно ходехме в квартала и ритахме. Гледам мачовете на "Сити" и най-близка до моя стил на игра е позицията на Кевин де Бройне в средата на терена. За мен той е най-добрият на този пост в света през последните години. Но на този етап трябва първо да мина през белгийския "Ломел".
Като цяло този отбор е нов. Играе във втора дивизия, но ще бъде купен от собствениците на "Манчестър Сити" и от "Сити футбол груп". Този тим е хубав проект, защото главната му цел е такива млади футболисти като мен да се развиват и да се изстрелят нагоре в по-големи отбори. Дай Боже, някой ден да се стигна и до "Манчестър Сити"! - пожелава си Кръстев. Желаем му успех.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама