Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8842406 www.bgdnes.bg

Тенис учителят на британския боксьор: Антъни Джошуа чака Кобрата

Антъни Джошуа е готов и чака да се бие с Кубрат Пулев, разкри тенис учителят на британеца Дмитри Найденов. Той опроверга слуховете, че световният шампион по бокс в тежка категория си търси оправдание, за да избяга от мач с Кобрата, а вместо това да си осигури доста по-добър хонорар в сблъсък с Тайсън Фюри.

"С Антъни Джошуа се познаваме от близо година покрай общи приятели - разказа за "България Днес" Дмитри Найденов. - Знае, че се занимавам с даването на тенис уроци. Преди седмица и половина пристигна със своя екип в Марбея. Писа ми и ме помоли да му дам урок с цел да разпусне и да се позабавлява. Играхме близо два часа. Беше пълно с бодигардове и испански медии. Десет големи момчета го пазеха. Освежихме се, а той ме хареса и ме покани в неговото сепаре в един от най-хубавите клубове в Марбея. Прекарахме цяла вечер с него и целия му екип. Бяхме към 15 човека. Беше пълно с фенове. Изживяването беше невероятно. На следващия ден имахме нещо като парти в басейна. Там беше малко по-спокойно. Имах възможност да поговоря с Антъни, за да ми разкаже за неговия живот и да се сближим. Тръгна си в понеделник, но ме покани в неговата ложа за мача с Пулев. Често идва в Марбея. Сподели ми, че са му харесали уроците и затова ме поканил в дискотеката."

Реклама

Дмитри Найденов е брат на една от най-добрите български тенисистки Александрина Найденова. Професионалното отношение на пловдивчанина буди уважение сред неговите клиенти. Тенис инструкторът също се е поинтересувал от предстоящия сблъсък между Пулев и Джошуа. Мачът беше планиран за юни, но заради коронавируса беше отложен за края на годината. Все още няма конкретна дата и място, когато ще се състои. Организаторите на битката очакват разрешение от британските власти за завръщане на публиката по трибуните на стадионите.

"Говорихме надълго и нашироко за мача с Кубрат Пулев. Разказа ми как ще протече срещата, но не мога да споделя нищо, защото съм обещал - забули мистерията Дмитри Найденов. - Мога да ви гарантирам, че ще бъде грандиозен сблъсък. Готов е. Чака Кубрат и момента, когато ще се срещнат."

Джошуа продължава да лекува своето контузено коляно. Част от възстановяването включва и натоварвания.

"Дойде в Марбея, за да рехабилитира коляното - потвърди Дмитри Найденов. - Не беше само тенис. Караше джет ски, вози се на яхта. Движението му на корта беше нормално. Не сме играли професионален тенис. Има нюх на победител и спортен дух. Играта беше за забавление, но Антъни искаше да се изяви и да спечели. Имаше много усмивки. Все още възстановява. На моменти има проблем, но ще бъде във форма за мача."

Найденов разкри и какъв човек е Джошуа извън корта.

"Много земен е. Няма я тази арогантност. Вижда се от начина, по който се отнася с феновете. Бодигардовете не пускаха никой до него, но той се снимаше и говореше с хората - разкрива Дмитри Найденов. - Показа истинска човечност. Не беше високомерен. Повечето звезди се крият и бягат. Той се снима по дискотеките и на басейна. Разговаряше за мачове. Свикнал е със славата и вече не му прави впечатление."

Реклама

Найденов е приятел и с тенис суперзвездата Новак Джокович. Двамата дори играха непосредствено преди веригата турнири "Адрия Тур", на която Григор Димитров пипна коронавирус.

"Близък приятел съм с Джокович. Той често идва да тренира в нашия клуб "Пуенте Романо". Видяхме се към края на карантината. Поиграхме час, за да се забавляваме. Все още не беше позволено официално, а той на следващия ден заминаваше за "Адрия Тур". Турнирът беше направен с добра мисъл и идея, но се обърна в съвсем различна посока - споделя българският треньор по тенис. - С Джокович поговорихме общи приказки. Когато идва в Марбея, ми пише и играем."

Найденов разказа, че друг голям боксов шампион Тайсън Фюри също е в Марбея.

"Видях го в понеделник на пристанището. С него не се познаваме, но се снимах. Двамата с Джошуа се засякоха точно там", разказа за "България Днес" Дмитри Найденов.

Реклама
Реклама
Реклама