Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8871481 www.bgdnes.bg

Артета готов на всичко за Обамеянг

С шедьовър на Леонардо да Винчи е сравнен вторият гол на Пиер-Емерик Обамеянг във вратата на "Челси" от английският вестник "Сън".

С това попадение "Арсенал" спечели за 14-и път Купата на Англия и продължи доминацията си в битките за най-стария футболен трофей.
Но след шампанското и еуфорията от успеха над "сините" с 2:1 пред "артилеристите" остава нерешен най-важният въпрос. А той е ще подпише ли Обамеянг нов договор, или ще си тръгне още това лято. Не е тайна, че интерес към него има от страна на "Барселона". От настоящия контракт на нападателят с "топчиите" остава само още една година, което означава, че Оба може да си тръгне без трансферна сума след края на следващия сезон. Такъв сценарий би означавал пълна катастрофа за ръководството на "Арсенал".

Реклама

Мениджърът Микел Артета е настроен оптимистично. "Надявам се, че през следващата седмица ще има новини относно ситуацията с Обамеянг - заявява испанецът пред Би Би Си. - Всичко ще зависи от разговорите ми с него. От това как той вижда бъдещето си и какво очаквам аз. Ние му се възхищаваме, уважаваме и ценим. Играчите го подкрепят и вярвам, че можем да се споразумеем за оставането му. Страхотно е, че той е при нас и показа, че може да се справя в големите мачове."

Счита се, че най-малкото, което Оба ще поиска, е удвояване на заплатата до 360 000 лири на седмица. Както и гаранция, че клубът е готов да преследва високи цели. Освен това Артета ще му обещае водеща роля на терена и ще гради състава си около него. Нещо, за което Обамеянг не може да мечтае в "Барселона", където Меси коли и беси.

На "Камп ноу" вече се провалиха Златан Ибрахимович, Филипе Коутиньо , Антоан Гризман, Усман Дембеле. Това ясно показва, че в "Барса" за габонеца няма нищо сигурно. Оба бе запитан за бъдещето си, след като вдигна трофея на "Уембли" в събота вечерта.
"Сега искам само да се насладя на момента", е уклончивият отговор на стрелеца. Неговите думи предвещават горещо трансферно лято на "Емиратс".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама