Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9012687 www.bgdnes.bg

Клоп свали шапка на Лудия

Смелите футболисти на "Лийдс" и техният мениджър Марсело Биелса, по прякор Лудия, са големите герои на Висшата лига. Въпреки че загубиха с 3:4 от шампиона "Ливърпул" на "Анфийлд", "белите" спечелиха сърцата на феновете.

"Ние знаехме добре още преди мача, че ни очаква труден двубой - призна мениджърът на домакините Юрген Клоп. - "Лийдс" на Марсело Биелса е качествен тим, който ни създаде проблеми. Те имат специфичен стил, който е много неудобен за нас. Допуснахме неточности в защита, но съм доволен, защото срещу такъв противник се играе наистина трудно. В нападение всичко бе наред, а в защита ще се подобрим, това е сигурно. Продължаваме напред."

Реклама

Клоп не забрави да похвали Мохамед Салах, който блесна с три гола за успеха на "Ливърпул".

"Статистиката дори не може да покаже всичко, което Мо прави за отбора и в този мач той бе наистина изключителен. Заслужаваше головете си, тъй като не спря да се движи и да пресира опонентите. Салах направи един от най-добрите си мачове за нас", обяви Клоп.

Успехът дойде изключително трудно за "Ливърпул". Първото полувреме на "Анфийлд" се превърна в истинска голова фиеста. Шампионите повеждаха на три пъти, но "Лийдс" показваше зъби.

Мохамед Салах се разписа на два пъти през първата част, а Върджил ван Дайк първо стана герой заради гола си с глава, но после се превърна в грешник след груба грешка.

Джак Харисън и Патрик Бамфорд връщаха тима на Марсело Биелса в мача през първата част, а в средата на второто полувреме го стори и Матеуш Клих. В 88-ата минута "Ливърпул" получи втора дузпа и Салах оформи своя хеттрик.

Загубата на "Лийдс" не отнема от силното представяне на отбора, който е на път да се превърне в новия хит на Висшата лига. А за уважението към мениджъра е достатъчно да се каже, че една от улиците в Лийдс вече е на негово име. Това се случи, след като аржентинският специалист изведе тима до класиране в елита и спечели титлата в Чемпиъншип.

Реклама
Реклама
Реклама