Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9030461 www.bgdnes.bg

Циклонът в Гърция е причинил големи щети (Видео)

Засега няма информация за пострадали хора

Големи щети са нанесени в резултат на средиземноморския циклон в Западна Гърция, но пострадали хора към момента няма, заяви днес заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас, цитиран от електронното издание на в. "Катимерини".

На йонийските острови Закинтос, Кефалония и Итака е имало прекъсвания в електрозахранването в резултат на лошото време.

Реклама

Най-силни са били поривите на вятъра на трите острова и в западнаха част на областта Ахая на полуостров Пелопонес, където скоростта му е достигала 80 км/ч. Най-голямо количество дъжд е паднало в Итака /86 мм/, но най-новите данни са към 4 ч. сутринта, тъй като поради спиранията на тока метеорологичните станции не съобщават актуализирана информация, предава БТА. 

Пожарната служба съобщи за множество сигнали на граждани за паднали дървета и наводнени къщи, но няма сведения за бедстващи хора.

В Итака лодка с швейцарски флаг е била отнесена от силния вятър и се е разбила на каменистия бряг, но двамата души, които са плавали с нея, са успели да доплуват до брега и са добре.

"Оставаме в пълна готовност", каза Хардалиас, като добави, че следващите девет часа са от съществено значение за развитието на ситуацията.

По думите му циклонът ще засегне районите Магнезия, Аркадия и евентуално Фокида, а от събота бурята ще властва над Атика и Евия, където се очаква да падне голямо количество дъжд.

Реклама
Реклама
Реклама